Korning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder korning, varianter, uttal och böjningar av korning

Korning synonym, annat ord för korning, vad betyder korning, förklaring, uttal och böjningar av korning.

Vad betyder och hur uttalas korning

Korning uttalas korn|ing och är ett substantiv -en.

Ordformer av korning

Singular

korning
obestämd grundform
kornings
obestämd genitiv
korningen
bestämd grundform
korningens
bestämd genitiv

Korning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet korning

  1. Fotogravyren bygger på samma princip som och är en föregångare till koppardjuptrycket, och ersattes senare av denna teknik. Förfarandet gick till så att en blankpolerad kopparplatta "kornades" genom att förses med ett ytterst fint lager asfaltspulver, vilket genom plåtens uppvärmning smältes och därvid fastnar på plåten. Ett diapositiv kopieras på pigmentpapper, vilket fuktas och pressas fast vid plåten. Efter torkning övergjuts plåten med varmt vatten, som löser pigmentpapprets inte härdade gelatin, som därefter med pappret tvättas bort. När denna är färdigetsad, avlägsnas beläggningen, även den ursprungliga korningen, genom tvättning i lut och terpentin, och efter en eventuell retuschering förstålas plåten på galvanisk väg. (källa)
  2. Korning är ett mer omfattande prov enbart för brukshundsraserna, där en hund blir godkänd eller underkänd i tre moment: mentaltest, exteriörbeskrivning och veterinärundersökning. (källa)
  3. Mellan 1947 och 1953 utvecklade hundskolan metoder för att lämplighetstesta tjänstehundar för de olika inriktningarna. Dessa metoder ligger fortfarande till grund för Svenska Brukshundklubbens mentalbeskrivningar, liksom korning av brukshundar och de olika lämplighetstesterna för tjänstehundar. (källa)
  4. 1489–1505 Herlog Vigleiksson Korning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.