Korsettera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder korsettera, varianter, uttal och böjningar av korsettera

Korsettera synonym, annat ord för korsettera, vad betyder korsettera, förklaring, uttal och böjningar av korsettera.

Vad betyder och hur uttalas korsettera

Korsettera uttalas kors|ett|era och är ett verb -de.

Korsettera betyder:

Ordformer av korsettera

Aktiv

korsettera
infinitiv
korsetterar
presens
korsetterade
preteritum
korsetterat
supinum
korsetterande
presens particip
korsettera
imperativ

Passiv

korsetteras
infinitiv
korsetteras
presens
korsetterades
preteritum
korsetterats
supinum

Perfekt particip

korsetterad en
~ + subst.
korsetterat ett
~ + subst.
korsetterade den/det/de
~ + subst.

Korsettera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet korsettera

  1. Filmen fick positiva recensioner. Dagens Nyheters filmskribent Maaret Koskinen gav filmen en 3:a. Svenska Dagbladet gav filmen 5 av 6 och citerade "Jackman och Bale är njutbara som de besatta rivalerna och Caine fin som sansad trolleriexpert, med god hjälp av bland andra Scarlett Johansson som korsetterad trolleriassistent och David Bowie som Nikola Tesla, han med generatorerna, filmens ende verklige karaktär och kanske den mest bisarre av dem alla". (källa)
  2. Korsettbehandling medför visserligen mycket mindre risker än kirurgi men är ändå en lång och mycket krävande behandlingsform för patienten, både fysiskt och psykiskt. Då de flesta patienterna drabbas i åldern 10–13 år och behandlingen pågår fram tills man vuxit färdigt innebär det att många tvingas använda korsett många år. För de flesta patienterna innebär det att man ska vara korsetterad minst 20 timmar/dygn året om. Oftast tas den bara av i samband med duschning, byte av linne och annan hudvård. (källa)
  3. 1973 skapade Mugler sin första kollektion och grundade sedan modehus i eget namn. Han orsakade tidigt sensation med sin uppstramade och mörkt sensuella stil, som utgjorde ett brott med tidens mer mjuka och bohemiska mode. Återkommande teman i Muglers kreationer är referenserna till 1930- och 40-talets Hollywoodstjärnor, korsetterade midjor, breda axlar, människorobotar och blandningen av okonventionella material som vinyl och plast tillsammans med mer traditionella som päls, siden och sammet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.