Kostym Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kostym, varianter, uttal och böjningar av kostym

Kostym synonym, annat ord för kostym, vad betyder kostym, förklaring, uttal och böjningar av kostym.

Synonymer till kostym

Andra språk

Kostym på Engelska

  • suit - business suit
  • costume

Hur används ordet kostym

  1. Den engelska termen för motsvarande repetition är dress rehearsal, vilket sätter fokus på att det är den repetition då all kostym, mask och rekvisita ska användas. (wikipedia.org)
  2. För män var de typiska gångkläderna under större delen av 1900-talet kostym, medan kvinnor bar klänning och senare dräkt eller blus och långbyxor. 2000-talets gångkläder har även för vuxna upptagit mycket av sådant som tidigare mest sågs som ungdomsstil, såsom jeans och att bära skjorta utan kavaj. Även ytterplagg kan räknas till normala gångkläder. (wikipedia.org)
  3. Herrbetjänt är en trä- eller metallställning på vilken man kan hänga sina kläder, till exempel en kostym. Ställningen har vanligen plats för skor och kostym samt ibland även för manschettknappar, slips, slipsnål och liknande accessoarer. (wikipedia.org)
  4. Herrkläder är kläder som är tillverkade för män. Typiska herrkläder är till exempel frack, smoking och kostym. (wikipedia.org)
  5. Imitation betyder efterapning, kopiering eller efterlikning. Uttrycket omfattar många områden, bland annat konsten att med rösten, kroppsspråk och andra beteenden härma andra personer. Ibland tar man också hjälp av kostym och mask. När man pratar om imitation i samband med produkter innebär det att de är tillverkade efter en förebild och är väsentligen helt lik denna. En imitatör efterliknar ofta någon annan för att åstadkomma en komisk och ibland förlöjligande effekt, medan en mer hyllande form av imitation ofta används av en look-alike. (wikipedia.org)
  6. I Sverige är de etablerade klädkoderna vid sociala tillställningar frack, smoking, mörk kostym och kavaj. (wikipedia.org)
  7. Kommiss var även begreppet för de uniformsplagg som delades ut till krigsmaktens värnpliktiga. Ordet har tyskt ursprung med innebörden ”enkel kostym”, ”åt soldater utdelade varor”. Färgen var grå för amén och blå för marinen och flygvapnet. (wikipedia.org)
  8. Kostym (dräkt) – en typ av dräkt bestående av kavaj, långbyxor samt eventuellt även en väst i samma tyg (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.