Kostym Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kostym, varianter, uttal och böjningar av kostym

Kostym synonym, annat ord för kostym, vad betyder kostym, förklaring, uttal och böjningar av kostym.

Synonymer till kostym

Andra språk

Kostym på Engelska

  • suit - business suit
  • costume

Hur används ordet kostym

  1. Den engelska termen för motsvarande repetition är dress rehearsal, vilket sätter fokus på att det är den repetition då all kostym, mask och rekvisita ska användas. (källa)
  2. För män var de typiska gångkläderna under större delen av 1900-talet kostym, medan kvinnor bar klänning och senare dräkt eller blus och långbyxor. 2000-talets gångkläder har även för vuxna upptagit mycket av sådant som tidigare mest sågs som ungdomsstil, såsom jeans och att bära skjorta utan kavaj. Även ytterplagg kan räknas till normala gångkläder. (källa)
  3. Herrbetjänt är en trä- eller metallställning på vilken man kan hänga sina kläder, till exempel en kostym. Ställningen har vanligen plats för skor och kostym samt ibland även för manschettknappar, slips, slipsnål och liknande accessoarer. (källa)
  4. Herrkläder är kläder som är tillverkade för män. Typiska herrkläder är till exempel frack, smoking och kostym. (källa)
  5. Imitation betyder efterapning, kopiering eller efterlikning. Uttrycket omfattar många områden, bland annat konsten att med rösten, kroppsspråk och andra beteenden härma andra personer. Ibland tar man också hjälp av kostym och mask. När man pratar om imitation i samband med produkter innebär det att de är tillverkade efter en förebild och är väsentligen helt lik denna. En imitatör efterliknar ofta någon annan för att åstadkomma en komisk och ibland förlöjligande effekt, medan en mer hyllande form av imitation ofta används av en look-alike. (källa)
  6. Vid ett borgerligt bröllop är klädseln mera fri, men vanligt är att brudgummen bär kostym och bruden dräkt eller liten klänning. Vid ett mindre kyrkbröllop är klädseln mer valfri än vid ett stort kyrkbröllop, här kan brudgummen bära mörk kostym och bruden dräkt eller liten klänning. Under 1990-talet förekom det att brudparet bar frack och lång klänning, medan gästerna kom i kavaj. Detta är etikettsvidrigt, om brudparet gifter sig i frack och lång klänning skall bröllopsgästerna bära detsamma. Mässuniform och stor folkdräkt är jämförbart med frack och lång klänning. Vid bröllop på förmiddagen skall brudgummen bära jackett och bruden kort klänning med eller utan slöja. Smoking skall inte användas. En viktig regel vid västerländska bröllop är att endast bruden kan bära helvit klädsel. Det är dock accepterat att kvinnliga gäster bär delvis vit klädsel, så länge det vita inte är klädselns dominerande färg. Bröllopsgäster skall inte heller bära sorgkläder eftersom glädje bryter sorg. En tumregel är att bröllopsgästerna inte skall bära finare kläder än brudparet, bär brudgummen till exempel kostym skall inte manliga gäster bära frack. Damer skall inte ha bara axlar i kyrkan. Gifter man sig för andra gången eller mer bör bruden inte bära vitt, krona eller slöja, bröllopet bör också vara något diskretare än de tidigare. (källa)
  7. Kommiss var även begreppet för de uniformsplagg som delades ut till krigsmaktens värnpliktiga. Ordet har tyskt ursprung med innebörden "enkel kostym", "åt soldater utdelade varor". Färgen var grå för amén och blå för marinen och flygvapnet. (källa)
  8. Kostym (dräkt) – en typ av dräkt bestående av kavaj, långbyxor samt eventuellt även en väst i samma tyg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.