Kräkas Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kräkas, varianter, uttal och böjningar av kräkas

Kräkas synonym, annat ord för kräkas, vad betyder kräkas, förklaring, uttal och böjningar av kräkas.

Synonymer till kräkas

Vad betyder och hur uttalas kräkas

Kräkas uttalas kräk|as och är ett verb kräktes, pres. kräks.

Kräkas betyder:

Ordformer av kräkas

Aktiv

(deponens) kräkas
infinitiv
kräks
presens
kräktes
preteritum
kräkts
supinum
kräks
imperativ

Kräkas är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Kräkas på Engelska

  • vomit, be sick

Hur används ordet kräkas

  1. Namnet hundäxing kommer av att hundar gärna tuggar i sig artens blad då de behöver kräkas. En liknande företeelse ligger bakom artens engelska namn cat grass. Det anses att katter genom att äta detta gräs får hjälp att bli av med de hårbollar (spybollar) i magsäcken de får genom sitt ivriga slickande av pälsen. Det uppges att katter gärna tuggar i sig 5 à 10 blad om dagen. Av denna anledning kan i zoologiska affärer finnas burkar med cat grass att köpa, till hjälp för så kallade innekatter, som inte har tillgång till gräsmattor med hundäxing. Ett talesätt som anknyter till detta är påståendet "När katter äter gräs blir det regn". Något vetenskapligt bevis för att det finns ett sammanhang mellan gräsätande och regn är inte känt. (källa)
  2. Ambulanspersonalen kom och började kolla på hans huvud och frågade om han kräkts eller svimmat. De sa att det såg bra ut men att han ändå borde kontrolleras, säger Sinan. (källa)
  3. Kräkning (vomera) är en magtömning där maginnehållet stöts ut genom munnen. Kräkreflexen utvecklades antagligen som ett försvar mot gifter i mat, men kräkningar kan framkallas av en rad andra saker. Dessa inkluderar olika sjukdomstillstånd som gastrit och hjärntumörer, men även biverkningar av olika läkemedelsgrupper som cellgifter och morfin. Känslan av att behöva kräkas kallas illamående. Illamående föregår oftast, men inte nödvändigtvis, en kräkning, men illamående leder inte alltid till kräkningar. Antiemetika kan ibland behöva användas för att minska illamående och motverka kräkningar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.