Spy Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spy, varianter, uttal och böjningar av spy

Spy synonym, annat ord för spy, vad betyder spy, förklaring, uttal och böjningar av spy.

Synonymer till spy

Vad betyder och hur uttalas spy

Spy uttalas spy och är ett verb spydde, spytt, spydd n. spytt, pres. spyr.

Ordformer av spy

Aktiv

spy
infinitiv
spyr
presens
spydde
preteritum
spytt
supinum
spyende
presens particip
spy
imperativ

Passiv

spys
infinitiv
spys
presens
spyddes
preteritum
spytts
supinum

Perfekt particip

spydd en
~ + subst.
spytt ett
~ + subst.
spydda den/det/de
~ + subst.

Spy är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Spy på Engelska

 • spew, throw up, vomit - the chimney spewed out black smoke

Hur används ordet spy

 1. Men i september 1983 steg plötsligt tre Bullshitmedlemmar in på puben Søpromenaden, belägen nära Köpenhamns inre dammars nordliga ände (Sortedams Sø) på Østerbro, som var ett välkänt Hells Angels-ställe. Ett knivslagsmål bröt ut varvid två Bullshitmedlemmar stacks ihjäl. I november samma år intervjuades Bullshits president, Henning Norbert Knudsen, Makrellen kallad, i Danmarks Radios TV-program Mellem mennesker, varvid denne "spydde galla" över Hells Angels. (källa)
 2. Hilson talade med Digital Spy om låten och sa att Timbaland hade ringt henne och sagt "Jag har en sång som jag tror är bättre än 'The Way I Are'. Jag tror att den är större." De använde låten och skrev "Return the Favor" över basgången. Hilson sa att låten inspirerades delvis av "den konverserade, fram-och-tillbaka saken" de gjorde på "The Way I Are". Hon sa, "Vi fick ett fantastiskt mottagande från så att vi ville göra det igen." Det först utkastet av hooken innehöll raden "If you kiss me then I'll kiss you back" och Hilson sa i en intervju med That Grape Juice att Timbaland ändrade den av en okänd anledning. Efter att det rapporterades att In a Perfect World... hade blivit framskjutet till oktober 2008, läckte "Return the Favor" ut på Internet och ryktades vara en uppföljare till "Energy". Låten var med i ett avsnitt av The Hills den 15 december 2008. (källa)
 3. Spy Kids 2 - De förlorade drömmarnas ö är en film från 2002 i regi av Robert Rodríguez. Filmen är en uppföljare till Spy Kids från 2001. (källa)
 4. 2002 – Spy Kids 2 - De förlorade drömmarnas ö. (källa)
 5. Eric Schüldt har arbetat som discjockey på Spy Bar i Stockholm och ingått i redaktionen för tidningen Odd at Large (tidningen grundades i februari 2006 och lades ner i juni 2007). Spy Bar har i sin reklam berättat att Schüldt har serverat musik av den estniske kompositören Arvo Pärt på dansgolvet. (källa)
 6. I Sydostasien har tama skarvar använts vid fiske i århundraden. I Kina används storskarv och i Japan japansk skarv Den äldsta säkra källan är kinesisk från 317 f.Kr men det finns även en möjlig japansk källa från 600f.Kr. Det finns olika metoder. Skarvfisket sker från mindre båtar. I Kina knyts en snara kring fågelns hals som hindrar den att svälja fiskar men i övrigt är de ibland mycket tama skarvarna fria att dyka och flyga som de vill. Ibland är snaran så stor att den kan svälja mindre fiskar medan andra belönar skarvarna med bitar av fångsten. Fiskarna som skarven fångar avlägsnas ur skarvens hals eller också spyr skarven upp fiskarna i båten. I Kina förekommer fortfarande denna fiskemetod men den är ovanlig bland yrkesfiskare. I Japan har skarvfisket istället formaliserats och ritualiserats och sedan den tidigt kopplades till adeln och hovet. Här sker fisket om natten med lanterna på båten och skarvarna hålls i ett sorts koppel om halsen som även stryper åt halsen så att de inte kan svälja fisken. Ofta har varje båt flera fåglar, ibland över tio stycken. I Japan hålls traditionen idag vid liv av hovet men även som en turistattraktion. (källa)
 7. Stormsvalan placerar sitt bo i sprickor och bohålor. Den lägger ett vitt ägg per häckningssäsong, vanligtvis direkt på marken. Föräldrarna delar på den långa ruvningstiden och efter kläckningen tar båda föräldrar hand om ungen. Den är en långflyttare som främst tillbringar norra halvklotets vinter främst utanför Sydafrikas kust. Stormsvalan lever strikt pelagiskt utanför häckningssäsong. Dess föda består av småfisk, bläckfisk och zooplankton, som de ofta fångar trippande på havsytan och den kan lokalisera oljig flytande föda utifrån lukt. Födan omvandlas i fågelns mage till en oljig orange vätska som den spyr upp när för att mata ungen. Även om den vanligtvis är tyst till sjöss, har stormsvalan ett grymtande läte som paret yttrar under parningssäsongen och hanen har en purrande sång som hörs från boplatsen. (källa)
 8. Skäggdoppingen dyker efter föda och är ofta under vatten i 15–20 sekunder. Den lever främst av småfisk, upp till 12 cm stora, men tar även vatteninsekter, grod- och kräftdjur. Den äter också sina egna fjädrar. Orsaken till detta fenomen är omdiskuterat men man tror att fjädrarna underlättar matsmältningen. Precis som hos exempelvis ugglor bildar fjädrarna klumpar tillsammans med fiskben och skalrester, som är osmältbara och som fågeln sedan spyr upp. Fjädrarna kan också hindra vassa fiskben från att tränga ned och skada tarmen. (källa)
 9. John Le Carré syns i filmatiseringarna av hans romaner The Night Manager och Tinker Tailor Soldier Spy. I den förra som lunchgäst och i den senare som deltagare i en julfest. (källa)
 10. Den nederländska dansösen Mata Hari dömdes till döden för spioneri 1917, vilket har gestaltats bland annat på film. Inom fiktionen finns litteratur och filmer med mer eller mindre realistiska spioner eller hemliga agenter i centralroller, exempelvis av Ian Fleming ("James Bond") och Alfred Hitchcock, samt komedier såsom serien med "Austin Powers" och "Spy Hard". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.