Kräks Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kräks, varianter, uttal och böjningar av kräks

Kräks synonym, annat ord för kräks, vad betyder kräks, förklaring, uttal och böjningar av kräks.

Synonym till kräks

Vad betyder och hur uttalas kräks

Kräks uttalas kräks och är ett substantiv -et.

Kräks betyder:

Ordformer av kräks

Singular

kräks
obestämd grundform
kräks
obestämd genitiv
kräkset
bestämd grundform
kräksets
bestämd genitiv

Kräks är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kräks

  1. Genom graviditetstest med urinprov är graviditet möjlig att fastställa 10 till 12 dagar efter att menstruationen uteblivit. BIM (beräknad icke mens) är den förväntad första dag för utebliven mens vid graviditet. Kvinnan ändrar hormoncykel och brösten kan öka i storlek och kännas spända. En del kvinnor upplever stark trötthet, andra mer eller mindre kraftigt illamående och många kvinnor kräks på morgnarna under de första tre månaderna av graviditeten. Under dessa månader så syns inte graviditeten utanpå kvinnan eftersom embryot är så litet att livmodern fortfarande är belägen i lilla bäckenet. (källa)
  2. Katter kräks regelbundet för att bli av med allt hår, de slickar i sig vid sin "tvättning". Ugglor med fler fåglar gör sig av med osmältbara delar av sina byten genom kräkning, spybollar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.