Kramp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kramp, varianter, uttal och böjningar av kramp

Kramp synonym, annat ord för kramp, vad betyder kramp, förklaring, uttal och böjningar av kramp.

Synonym till kramp

Vad betyder och hur uttalas kramp

Kramp uttalas kramp och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av kramp

Singular

kramp
obestämd grundform
kramps
obestämd genitiv
krampen
bestämd grundform
krampens
bestämd genitiv

Plural

kramper
obestämd grundform
krampers
obestämd genitiv
kramperna
bestämd grundform
krampernas
bestämd genitiv

Kramp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kramp på Engelska

  • [muscular] spasm, cramp [vascular spasm - muscular spasm, cramp vascular spasm

Hur används ordet kramp

  1. Orsaken är okänd, men håll kan bero på kramp i diafragman, som gör att tarmar och bukinnehåll pressas nedåt, vid syrebrist och när mjölksyra bildas. En annan orsak kan vara kramp i musklerna mellan revbenen. Spänningar i bukens organ och i lungorna kan också orsaka håll. (wikipedia.org)
  2. Medan kramp kan innebära att muskler sammandras och fortsätter vara sammandragna (så kallad tonisk kramp), innebär konvulsioner snarare klonisk kramp, det vill säga att krampen uppträder ryckvis och spasmartat med sammandragningar och förslappningar av musklerna. Konvulsioner är ett klassiskt tecken på epilepsi, på epilepsiartade anfall till följd av till exempel feber, akut drogförgiftning, utsättningsbesvär, delirium, samt förekommer såsom hysteriska pseudokonvulsioner vid vissa dissociativa störningar. (wikipedia.org)
  3. Kramper är ofrivilliga och plötsliga muskelkontraktioner, som ofta är smärtsamma. Sendrag är en folklig benämning på kramp, särskilt i benen. Benkramp eller vadkramp har ICD-10-kod R25.2 (kramp och spasm). (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.