Kras Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kras, varianter, uttal och böjningar av kras

Kras synonym, annat ord för kras, vad betyder kras, förklaring, uttal och böjningar av kras.

Hittade 2 varianter av ordet kras:

Vad betyder och hur uttalas kras

Kras uttalas kras och är ett substantiv -et.

Kras betyder:

Ordformer av kras

Singular

kras
obestämd grundform
kras
obestämd genitiv
kraset
bestämd grundform
krasets
bestämd genitiv

Kras1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas kras

Kras uttalas kras interjektion.

Ordformer av kras

Ordform(er) kras interjektion

Andra språk

Kras på Engelska

  • crack

Hur används ordet kras

  1. Fungerar som en rådgivare och kvalitetssäkrare. Garanten köper vanligtvis upp värdepapper av emitteten till ett reducerat pris och tar därigenom risken att inte kunna sälja vidare dessa till placerarna. På detta sätt säkras emissionen. (källa)
  2. Sammanfogning är olika metoder att sätta samman arbetsstycken till en produkt. Fogen är kontaktytan mellan arbetsstyckena. Exempel på sammanfogningar är att foga ihop bräder till en låda eller sammanfoga ett bordsben med bordsskivan. Förutom metoderna som beskrivs nedan, så kan också sammanfogningen säkras på olika sätt. Lim, spik, skruv, nit eller en kombination av dessa kan användas. (källa)
  3. Juristutbildningar som leder till juristexamen kvalitetssäkras löpande av Universitetskanslersämbetet för att säkerställa att utbildningarna håller tillräckligt hög nivå. Juristprogrammet erbjuds i dagsläget vid sju svenska universitet och består av minst nio terminers studier. Juristprogrammen är bland de populäraste högskoleutbildningarna att söka. De fyra mest sökta högskoleutbildningarna i Sverige är alla juristprogram, och samtliga sju juristprogram återfinns bland de 30 mest sökta utbildningarna. Den som har avlagt juristexamen kallas ibland juris kandidat trots att det inte längre är den formella examensbenämningen och att det i det nuvarande, mer standardiserade examenssystemet endast skulle innebära en treårig utbildning. (källa)
  4. KRAS står för Kalmars radioamatörsällskap eller Kalmar Radio Amateur Society. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.