Krigsgudinna Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krigsgudinna, varianter, uttal och böjningar av krigsgudinna

Krigsgudinna synonym, annat ord för krigsgudinna, vad betyder krigsgudinna, förklaring, uttal och böjningar av krigsgudinna.

Vad betyder och hur uttalas krigsgudinna

Krigsgudinna uttalas krigs|gud|inna och är ett substantiv.

Ordformer av krigsgudinna

Singular

krigsgudinna
obestämd grundform
krigsgudinnas
obestämd genitiv
krigsgudinnan
bestämd grundform
krigsgudinnans
bestämd genitiv

Plural

krigsgudinnor
obestämd grundform
krigsgudinnors
obestämd genitiv
krigsgudinnorna
bestämd grundform
krigsgudinnornas
bestämd genitiv

Krigsgudinna är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet krigsgudinna

  1. I den gamla Orienten var gudinnornas roll ibland mycket tvetydigt: kärleks- och fruktbarhetsgudinnor är samtidigt ofta krigsgudinnor som är upphov till fördärv och död, till exempel Astarte, Ishtar och Anath. (källa)
  2. Juno hade en rad olika namn, som betecknar hennes olika funktioner. Juno Sospita var hennes namn som krigsgudinna, och som sådan avbildas hon ofta beväpnad och klädd i getskinn. Juno Curitis och Juno Moneta bedöms båda ha varit ytterligare namn på hennes funktion som krigsgudinna. Juno Lucina var Junos namn i hennes funktion av barnbördens gudinna, och till ära för henne som sådan firades festivalen Lupercalierna. Juno Caprotina betecknar Junos sexuella aspekt som fruktbarhetsgudinna. (källa)
  3. Bastet, även kallad Bast, Baast, Ubaste, eller Baset, var en egyptisk gudinna. Ursprungligen en krigsgudinna med lejonhuvud under Gamla riket, som tillbads som Nedre Egyptens, solens och faraos beskyddare, utvecklades hon till att bli dansens, musikens, parfymens, sminkets, nöjenas, sångens, festlighetens och sexualitetens gudinna med katthuvud. (källa)
  4. Hennes föregångare var den etruskiska gudinnan Menrva, men slutet av republikens tid likställdes hon med grekernas Athena och övertog därmed dennas myter, attribut och utseende. Därmed associerades hon liksom Athena med ormen, olivträdet och ugglan Glaucus, som symboliserar vishet och bildning. I Rom kom hon dock aldrig i praktiken att dyrkas som krigsgudinna, till skillnad från Athena hos grekerna. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.