Kritisera synonym, annat ord för kritisera, vad betyder kritisera, förklaring, uttal och böjningar av kritisera.

Synonymer till kritisera

Vad betyder och hur uttalas kritisera

Kritisera uttalas krit|is|era och är ett verb -de.

Kritisera betyder:

Ordformer av kritisera

Aktiv

kritisera
infinitiv
kritiserar
presens
kritiserade
preteritum
kritiserat
supinum
kritiserande
presens particip
kritisera
imperativ

Passiv

kritiseras
infinitiv
kritiseras
presens
kritiserades
preteritum
kritiserats
supinum

Perfekt particip

kritiserad en
~ + subst.
kritiserat ett
~ + subst.
kritiserade den/det/de
~ + subst.

Kritisera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Kritisera översättning

Engelska

criticize
an extension of the nuclear power programme that came in for harsh criticism

Hur används ordet kritisera

  1. – Jag tycker att jag i samtalet försökte på ett nyanserat sätt ifrågasätta och kritisera henne och de åsikter hon förmedlade, som jag ofta upplevde som väldigt generaliserande. Men mitt uppdrag i “Hur kan vi” är inte renodlat journalistiskt. Mitt uppdrag, och syftet med hela podden, är att kunna vara både i debatt, diskussion och dialog. Det är en svår balansgång att både vara inlyssnande och gränssättande, säger han, och fortsätter: (dagensmedia.se)
  2. ”Wow. Det är nästan lika illa som att missa några lektioner när man skolstrejkar för klimatet. Så hur kommer det sig att alla de som spenderar sin tid med att hitta på historier för att kritisera oss aldrig nämner historier av den här typen?”, skriver hon på Instagram och fortsätter: (expressen.se)
  3. – Om vi talar ekonomi så är de goda. Men det är inte sant för de politiska relationerna. Av någon anledning har den svenska politiska eliten placerat sig själv på en hög moralisk plattform, och där uppifrån anser de att de bara kan kritisera Ungern, säger Zoltán Kovács. (expressen.se)
  4. ”Jag har inte sett situationen.”Betyder: Det är en jätteful tackling men tänker inte kritisera min spelare offentligt. (expressen.se)
  5. De sista förberedelserna är klara och nu råder inga tvivel hur man ska hantera uppkommande situationer något varje lag diskuterat under ett så kallat slutspelsmöte. Där tydliggörs regler, förväntningar, målsättningar och framförallt diskuteras medias roll. Hur tillgängliga ska spelarna vara, vem eller vilka från media ska man vara försiktiga att prata med, vad ska man säga utåt och framförallt när är det fördelaktigt att använda medierna som en megafon för att få ut sitt budskap? Börjar ni uppmärksamma den sista delen gällande megafon och sedan lägger ihop ett plus ett förstår ni i en större utsträckning vad olika tränare vill uppnå när det första de gör efter matcherna är att kritisera tex domarna, utmåla sig som fördelade och att de aldrig får med sig utvisningar. Det finns några som kommer göra det i en större utsträckning än amdra. Var så säker. (expressen.se)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Kritisera Synonymer Betyder Uttal