Krussjuka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krussjuka, varianter, uttal och böjningar av krussjuka

Krussjuka synonym, annat ord för krussjuka, vad betyder krussjuka, förklaring, uttal och böjningar av krussjuka.

Vad betyder och hur uttalas krussjuka

Krussjuka uttalas krus|sjuka och är ett substantiv.

Krussjuka betyder:

Ordformer av krussjuka

Singular

krussjuka
obestämd grundform
krussjukas
obestämd genitiv
krussjukan
bestämd grundform
krussjukans
bestämd genitiv

Krussjuka är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet krussjuka

  1. Kålgallmyggan är en mycket liten, gulaktig med vetegallmyggan nära besläktad mygga, som lägger sina ägg på de späda bladen av flera korsblomstriga växter eller också i blomknoppar på nasturtiumarterna. Dess larver orsakar genom angrepp på vitkål, blomkål, kålrötter en krusning av bladen på kålen, så kallad "krussjuka". Om angreppet är starkt kan det leda till att huvudkålen inte sluter sig normalt och inte bildar huvuden. (källa)
  2. PVY orsakar främst krussjuka på potatisväxter och kan antingen primärt spridas genom vektorer eller sekundärt via utsädet från tidigare generationer. Vektorerna är främst bladlöss och det finns upp emot 30-35 olika arter som är vektorer för PVY. Sjukdomen kan leda till skördeförluster i potatis och symptomen kan antingen visas primärt eller sekundärt. (källa)
  3. Morotsbladloppan är en skadegörare som livnär sig genom att suga växtsaft från morot. Vid födointag utsöndrar morotsbladloppan saliv som innehåller en toxisk substans med en störande effekt på morotsplantans metabolism. Angrepp leder till en sämre rottillväxt och ger upphov till krussjuka som får blasten att till färg och form likna kruspersilja. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.