Krydda synonym, annat ord för krydda, vad betyder krydda, förklaring, uttal och böjningar av krydda.

Synonymer till krydda

Hittade 2 varianter av ordet krydda:

Vad betyder och hur uttalas krydda

Krydda uttalas krydda och är ett substantiv -n kryddor.

Krydda betyder:

Ordformer av krydda

Singular

krydda
obestämd grundform
kryddas
obestämd genitiv
kryddan
bestämd grundform
kryddans
bestämd genitiv

Plural

kryddor
obestämd grundform
kryddors
obestämd genitiv
kryddorna
bestämd grundform
kryddornas
bestämd genitiv

Krydda1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas krydda

Krydda uttalas krydda och är ett verb -de.

Ordformer av krydda

Aktiv

krydda
infinitiv
kryddar
presens
kryddade
preteritum
kryddat
supinum
kryddande
presens particip
krydda
imperativ

Passiv

kryddas
infinitiv
kryddas
presens
kryddades
preteritum
kryddats
supinum

Perfekt particip

kryddad en
~ + subst.
kryddat ett
~ + subst.
kryddade den/det/de
~ + subst.

Krydda2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Krydda översättning

Engelska

spice
herb
season

Hur används ordet krydda

  1. ”Tänk på hur mycket du kan skada människor, deras minnen, deras folks situation, när du väljer ett tema för att” krydda upp” ett lyckligt ögonblick i ditt liv” skrev den brasilianska sångerskan Elza Soares i ett inlägg på Instagram. (svt.se)
  2. Har man sex med sin partner i samma rum där ett annat par samtidigt har sex, och paren använder detta som en extra krydda i sin egen sexuella upplevelse, så kallas det parallellsex. Parallellsex är inte gruppsex i egentlig mening, eftersom det inte är mer än två personer som faktiskt har sex med varandra och fysiskt stimulerar varandra, men många räknar det ändå som en form av gruppsex. (wikipedia.org)
  3. Gräslök är en omtyckt krydda som bland annat används klippt i sallader, på smörgås, till inlagd sill och används ofta i röror tillsammans med gräddfil. (wikipedia.org)
  4. Grönmyntan används ibland som krydda i exempelvis soppor. (wikipedia.org)
  5. På grund av det höga priset på peppar användes andra kryddor som ersättning: paradiskorn, myrten, etiopisk peppar och munkpeppar. Målet med många upptäcktsresor var att hitta peppar och när man hittade en krydda som liknade peppar (kryddpeppar) eller smakade starkt (chilipeppar och sichuanpeppar), så kallade man kryddan peppar. Export av paradiskorn förekom till exempel från Pepparkusten i Västafrika. (wikipedia.org)
  6. Växtens jordstam (rhizom) kokas, torkas och males till ett gult pulver som är vanligt som krydda i indisk matlagning. (wikipedia.org)
  7. Isop (Hyssopus officinalis) är en flerårig växt som vanligen odlas för sina blåa, vita eller rosa blommor. Blommor och blad kan dock med försiktighet användas som krydda. Isop kommer ursprungligen från medelhavsområdet. (wikipedia.org)
  8. Den gröna, omogna jalapeñon finns att köpa färsk, konserverad i glasburk, i salsasåser och som torkad pulvriserad krydda. Den gröna fruktens smak påminner om paprika och skiljer sig från mogen chilipeppar. Denna smakskillnad är speciellt tydlig i den torkade kryddan, som då kallas chile morita i sitt hemland och, om den röks, kallas chipotle. Jalapeño är populär som pizzapålägg och i mexikansk matlagning. (wikipedia.org)
  9. Cayennepeppar, eller kajennpeppar, är samlingsnamn för en grupp sorter inom arten spanskpeppar (Capsicum annuum). Gruppen är uppkallad efter staden Cayenne i Franska Guyana och dess frukter är populära som krydda i starkt smakande, "heta", anrättningar. Ämnet som ger den heta smaken kallas capsaicin. (wikipedia.org)
  10. Kanel är en krydda som bereds av barken från arter i kanelsläktet (Cinnamomum) som ingår i familjen lagerväxter. Det finns ungefär 250 olika kanelträdsarter varav främst kassiakanel och ceylonkanel används i kryddan kanel. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Krydda Synonymer Betyder Uttal