Krympa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krympa, varianter, uttal och böjningar av krympa

Krympa synonym, annat ord för krympa, vad betyder krympa, förklaring, uttal och böjningar av krympa.

Synonymer till krympa

Andra språk

Krympa på Engelska

  • shrink - the sweater shrunk in the wash

Hur används ordet krympa

  1. Träskaft skall vara av hårt träslag som ska krympa så lite som möjligt vid varierande fuktighet. Bästa svenska träslag är ask. Av utländska träslag är hickory bäst. (wikipedia.org)
  2. En kaktus är ofta veckad i längsgående åsar, vilket ökar möjligheten för växten att svälla om det är god tillgång på vatten och att krympa ihop vid svår torka. Kaktusen lagrar alltid vatten i stammen, som kan ha olika former. Vanligast är pelarformer, som till exempel cereus-arter och saguarokaktus (Carnegiea gigantea) och de runda som hos svärmorskudde (Echinocactus grusonii). Flertalet kaktusar som växer epifytiskt har stammar som är tillplattade och faktiskt ser ut som blad. Rent generellt så kommer de högresta stamkaktusarna från ökenlandskap, medan de kaktusar som har platta, bladliknande stammar kommer från skogar med fuktigt klimat. Ökenväxande kaktusar har möjlighet att stänga till sina porer för att minska avdunstningen vid långvarig torka. Deras rotsystem slutar då leta efter vatten, och tillväxten avstannar. Epifytiska kaktusar utvecklar ofta luftrötter. De djungelväxande kaktusarnas stammar är brett tillplattade för att kunna absorbera så mycket ljus som möjligt. (wikipedia.org)
  3. Den folkliga benämningen sendrag (ofta använd om kramp i benen eller nacken) är belagd i svenska språket sedan 1538. Kramp (i svensk skrift sedan 1538) har fornsvenskt ursprung (med variantformerna krampa, krampe eller krappe) och är inlånat från kontinentalgermanska språk. Det är ursprungligen bildat på ett adjektiv som i sig har verbet ||krympa]] som källa. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: