Kryssarklubb Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kryssarklubb, varianter, uttal och böjningar av kryssarklubb

Kryssarklubb synonym, annat ord för kryssarklubb, vad betyder kryssarklubb, förklaring, uttal och böjningar av kryssarklubb.

Vad betyder och hur uttalas kryssarklubb

Kryssarklubb uttalas kryss|ar|klubb och är ett substantiv.

Ordformer av kryssarklubb

Singular

kryssarklubb
obestämd grundform
kryssarklubbs
obestämd genitiv
kryssarklubben
bestämd grundform
kryssarklubbens
bestämd genitiv

Plural

kryssarklubbar
obestämd grundform
kryssarklubbars
obestämd genitiv
kryssarklubbarna
bestämd grundform
kryssarklubbarnas
bestämd genitiv

Kryssarklubb är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kryssarklubb

  1. Svenska Kryssarklubben (SXK) är världens största ideella båtförening med över 40 000 individuellt anslutna medlemmar. (källa)
  2. I slutet av 1950-talet ansåg ett antal medlemmar i Svenska Kryssarklubbens Västkustkrets att föreningen behövde en permanent ungdomsverksamhet. Vid den tiden var seglarskolor för ungdomar fortfarande mycket ovanligt. Ett par av dem hade då, på initiativ av Sven Lignell och Sven-Gösta Björkström, bedrivit seglarskola sommartid i lånade fritidsbåtar och intresset för deras verksamhet, framför allt inom de yngre leden i SXK, var stort. I detta sammanhang fann lotsen Harald Palmqvist och sjökaptenen och navigationsläraren Kjell Wollter en engelsk kutter, byggd 1903 i Porthleven i England, i uselt skick på Hönö i Göteborgs skärgård. I samråd med Lignell och Björkström och efter en tuff förhandling förvärvades fartyget för 3000 kronor till en nybildad stiftelse. Det fanns krafter inom Västkustkretsen som ansåg projektet alltför våghalsigt för att drivas i egen regi, därav denna lösning. Stiftelsen döptes till Svenska Kryssarklubbens Seglarskola. Året var 1957 och Östervåg återfick sitt ursprungliga namn Gratitude efter köpet. 1958 hade man genom stora pengainsamlingar inom och utanför Kryssarklubben, bland annat fick man ett bidrag från Allmänna arvsfonden på 27 000 kronor, och hårt arbete fått renoverat inredningen och Gratitude kunde fungera som uppankrat moderfartyg för den nya seglarskolan vid Bleket utanför Tjörn. Redan säsongen därpå hade man dock fått både maskin och rigg i skick och hon kunde tas i bruk som skolsegelfartyg för första gången. En stor del av seglarskolorna bedrevs på den tiden i så kallade "kryssjollar", en enkel och billig båt designad för att lätt kunna staplas på Gratitudes däck. Efter hand flyttades fokus dock över mer och mer på skutan och idag sker utbildningen uteslutande i skolfartygen. (källa)
  3. Referat av Svenska kryssarklubbens årsskrift 1931: Modern segelkoster i Teknisk Tidskrift (1931), avdelningen för Skeppsbyggnadskonst. (källa)
  4. I Sverige finns cirka 500 gästhamnar klassificerade av Svenska Kryssarklubben som ansvarar för klassificeringen. (källa)
  5. Svenska kryssarklubben anordnar årligen seglarskola på Gratitude, en väl bevarad engelsk kutter. (källa)
  6. Den nya lagen omfattar närmare en halv miljon båtägare plus besättning. Ett antal politiker håller inte med om att jämförelsen med bil är relevant och har börjat ifrågasätta både hur lagen kom till och konsekvenserna av den. Ett antal riksdagsmotioner har under åren 2011, 2012, 2013 och 2014 lämnats in som begär omprövning/översyn av lagen. Hugo Tiberg samt Mats Edenius anser att lagen helt saknar legitimitet och t.o.m. kan anses som förnedrande för båtförare. Svenska Båtunionen, Båtbranschen (Sweboat) samt Svenska Kryssarklubben har begärt hos Regeringen att man skall ompröva lagen och anpassa den till forskning, båtlivets förhållanden och att harmonisera den med omvärlden. (källa)
  7. Larsson var ledamot av Svenska Teknologföreningen, Svenska väg- och vattenbyggares riksförbund, Svenska kryssarklubben, styrelseledamot i Malmö Tennisklubb 1944–45 och vice ordförande i Stadshusets idrottsförening 1947–48. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.