Kulinarisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kulinarisk, varianter, uttal och böjningar av kulinarisk

Kulinarisk synonym, annat ord för kulinarisk, vad betyder kulinarisk, förklaring, uttal och böjningar av kulinarisk.

Vad betyder och hur uttalas kulinarisk

Kulinarisk uttalas kulin|ar|isk [-a´-] och är ett adjektiv -t -a.

Kulinarisk betyder:

Ordformer av kulinarisk

Böjning (i positiv) kulinarisk en ~ + subst. kulinariskt ett ~ + subst. kulinariska den/det/de ~ + subst. kulinariske den ~ + mask. subst.

Kulinarisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet kulinarisk

  1. Det kulinariska användandet av termen är inte lika restriktivt som det botaniska, och några nötter definieras som nötter i matlagningen, likt jordnötter, pistaschnötter, mandlar och paranötter, men är inte nötter i en biologisk mening. Det vardagliga användandet av termen syftar vanligtvis på alla hårda, ätbara kärnor. En annan kulinarisk kuriositet är att frukterna hos smultron och jordgubbar är nötter - det röda köttiga som vi kallar "bär" är en skenfrukt (en uppsvälld blomaxel) och de små "fröna" på "bäret" är de egentliga frukterna: nötter. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.