Kultföremål Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kultföremål, varianter, uttal och böjningar av kultföremål

Kultföremål synonym, annat ord för kultföremål, vad betyder kultföremål, förklaring, uttal och böjningar av kultföremål.

Vad betyder och hur uttalas kultföremål

Kultföremål uttalas kult|före|mål och är ett substantiv.

Ordformer av kultföremål

Singular

kultföremål
obestämd grundform
kultföremåls
obestämd genitiv
kultföremålet
bestämd grundform
kultföremålets
bestämd genitiv

Plural

kultföremål
obestämd grundform
kultföremåls
obestämd genitiv
kultföremålen
bestämd grundform
kultföremålens
bestämd genitiv

Kultföremål är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kultföremål på Engelska

  • cult object

Hur används ordet kultföremål

  1. En yxa är ett grovt huggredskap som består av ett yxhuvud med en eller två eggar i metall eller sten och ett, ofta böjt, skaft. Yxan är ett av människans äldsta kända redskap har genom tiderna använts som verktyg inom skogs- och jordbruk, hantverk och slakt, och som vapen i krig och rättskipning samt som symbol och kultföremål. (källa)
  2. Balkåkra kultföremål, även kallad Balkåkragongen, eller tidigare kallades föremålet för Balkåkratrumman, är ett förhistoriskt fynd från bronsåldern, som hittades i en mosse 1847 i Balkåkra by i Balkåkra socken i nuvarande Ystads kommun i Skåne. Fyndet består av två delar som hör ihop: en rund tallriksformad skiva med zick-zackdekor, likt en solbild samt ett underrede. Underredet är genombrutet med hjulsymboler, så kallade hjulkors. Även hjulkors brukar tolkas som en symbol för solen. (källa)
  3. Religiös fetischism är en dyrkan av feticher, kultföremål. Ordet fetisch kommer från portugisiska feitiço 'amulett' och kom att användas av portugisiska handelsmän om föremål de såg hos folk på Västafrikas kust på 1500-talet. Där använde människorna olika tillverkade (latin: factitius) kultföremål - ofta i form av knyten eller skulpturer - för religionsutövning och magi. Inom religionsantropologin kom begreppet fetischism att användas om väst- och centralafrikansk religion, och senare om liknande företeelser över hela världen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.