Kulting Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kulting, varianter, uttal och böjningar av kulting

Kulting synonym, annat ord för kulting, vad betyder kulting, förklaring, uttal och böjningar av kulting.

Vad betyder och hur uttalas kulting

Kulting uttalas kult|ing och är ett substantiv -en -ar.

Kulting betyder:

Ordformer av kulting

Singular

kulting
obestämd grundform
kultings
obestämd genitiv
kultingen
bestämd grundform
kultingens
bestämd genitiv

Plural

kultingar
obestämd grundform
kultingars
obestämd genitiv
kultingarna
bestämd grundform
kultingarnas
bestämd genitiv

Kulting är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kulting på Engelska

  • piglet

Hur används ordet kulting

  1. Zeke Midas Varg, alias Stora Stygga Vargen (orig. Zeke Wolf, The Big Bad Wolf), är en figur med ursprung i flera folksagor, främst Tre små grisar, och inkorporerades i Disneys värld i och med kortfilmen med samma namn från 1933. Filmen fick tre uppföljare i Den stora stygga vargen (The Big Bad Wolf, 1934), Tre små vargar (Three Little Wolves, 1936) och Tre små grisar på vift (The Practical Pig, 1939), alla med vargen och de tre små grisarna i huvudrollerna. I filmerna, liksom i de senare tecknade serierna, är vargen ständigt ute efter att få sätta sina tänder i kultingarna. (källa)
  2. Det finns människor som anser att ur ett djurrättsperspektiv kan man inte försvara dödandet av djur för mänsklig konsumtion över huvud taget. Trots att EU haft djurskyddsdirektiv för grisar sedan 1991, är det många länder som inte följer dem (8). Svansar klipps regelmässigt av kultingar, för att de inte ska bita varandra där, när de trängs ihop på liten yta och inte får tillräckligt med strö att sysselsätta sig med (9). (källa)
  3. Nasse är en figur, en kulting av tyg, i A.A. Milnes böcker och Disneys tecknade filmer om Nalle Puh. (källa)
  4. Filmens huvudperson är grisen Babe, som skildes från sin mamma och sina syskon när han var en liten kulting. Historien börjar med att bonden Hoggett vinner grisen Babe i en "gissa vikten på grisen-tävling" och tar hem honom till sin gård. På bonden Hoggetts bondgård bor den kloka vallhunden Fly, den snattrande ankan Ferdinand, den gamla tackan Maa och en trio med sjungande möss. Alla har sina förutbestämda uppgifter fram tills Babe dyker upp och vänder upp och ner på gården. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.