Kultur Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kultur, varianter, uttal och böjningar av kultur

Kultur synonym, annat ord för kultur, vad betyder kultur, förklaring, uttal och böjningar av kultur.

Vad betyder och hur uttalas kultur

Kultur uttalas kult|ur [-u´r] och är ett substantiv -en -er.

Kultur betyder:

Ordformer av kultur

Singular

kultur
obestämd grundform
kulturs
obestämd genitiv
kulturen
bestämd grundform
kulturens
bestämd genitiv

Plural

kulturer
obestämd grundform
kulturers
obestämd genitiv
kulturerna
bestämd grundform
kulturernas
bestämd genitiv

Kultur är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kultur på Engelska

  • culture - , Western culture, culture of the Viking Age
  • culture - high culture, cultural life, cultural worker, cultural policy
  • culture, agriculture - bacterial culture, cultivated land

Hur används ordet kultur

  1. I Frankrike är detta slags diskussioner ganska sällsynta, och Mnouchkines ensemble är milt uttryckt mångkulturell. Men som Lepage sagt i en intevju, ingen äger en kultur. Och endast nationalistiskt anstrukna grupper kan hävda att en kultur är stabil över tid. (källa)
  2. Adoption är en överenskommelse att en eller två personer adopterar en tredje person med innebörden att den tredje personen blir att betrakta som barn till den eller de som adopterar. Inom kultur- och socialantropologin har begreppet en vidare mening och kan gälla grupper av individer eller till och med klaner eller stammar. (källa)
  3. Galaterna höll länge fast vid sina traditioner och sin kultur och ännu på 300-talet e.Kr. talade många av dem keltiska språk. Under 400- och 500-talen e.Kr. kom de emellertid att assimileras med omkringliggande folkgrupper. (källa)
  4. Gastronomi, av grekiskans gastros, "mage", är läran om sambandet mellan mat och kultur. En gastronomisk person, en gastronom, är en person som är intresserad av mat och är expert på ämnet. Själva intresset ligger alltså inte i att äta maten, utan mer i hur maten är tillagad. (källa)
  5. En viss likhet kan här skönjas mellan Roms rättspraxis och germanernas dito: i ingen av kulturerna såg man lagen som uttryck för en gudomlig vilja, utan lagen utgick från folkets eller en lagstiftande församlings vilja. Lagar ändrades efter människornas diskussioner och val, inte efter en fast idé om vad en eventuell gudom ofelbart slagit fast. Vissa har hos germaner och romare, och den sammansmältning av dessa kulturer som sedermera präglade medeltiden, sett detta som ett ursprung till det sekulära samhällets syn på lag och rätt. Alla källor om specifik rättstillämpning är dock så sena att de hunnit påverkas av romersk rätt. (källa)
  6. Goth – en musikgenre och politiskt/religiöst obunden musikbaserad kultur sprungen ur punken. (källa)
  7. Guatemalas tidigaste historia är starkt präglad av mayafolket och de tidigaste tecknen från mayatiden menar forskarna är mellan 2000 f.Kr. och 1500 f.Kr.. Redan 1100 f.Kr. ska olmekfolket börjat bygga pyramider och hugga ut stora stenbrott. Olmekerna betecknas rätt ofta som Mesoamerikas moderkultur. Detta folk hade stort inflytande genom hela mayaregionen, och påverkade speciellt konsten, mytologin och politiken, men de utvecklade också tidigt ett skriftsystem och en kalender. Perioden runt och efter 300 räknas som den viktigaste epoken i mayahistorien. Mayafolket kom nu under inflytande från Teotihuacán i Mexiko, en stad med omkring 250 000 invånare. En till stad växte fram, Tikal, som ett dominerande maktcenter i mayanernas land. Samtidigt växte också staden Calakmul. Från 500 var dessa städer så stora att alla andra städer i regionen tillhörde endera av dessa. Calakmul besegrade Tikal 562, varpå en 130 år lång stagnation av utvecklingen följde. (källa)
  8. Guldmedalj är i allmänhet den högsta valören på en medalj. Guldmedaljer brukar delas ut som belöning för utförandet av olika prestationer inom idrott, kultur eller vetenskap. Även utmärkelser inom militären och kungliga medaljer kan vara av guld. (källa)
  9. Utvinningen av användningen av lacca har funnits som en del av indisk kultur i tusentals år och i det 3000-åriga verseposet Mahabharata nämns hartset som ett formbart material. Lacca nämns också av den romerske encyklopedikern Plinius den äldre i hans Historia Naturalis, skriven år 77. I 1600-talets Europa importerade man det röda färgämne som utvinns ur lacca, som ett billigare alternativ till kochenill. Under 1800-talet ökade användningen av schellack löst i alkohol, som fernissa eller polityr. Samtidigt blev naturliga röda färgämnen, såväl från lacka som andra källor, gradvis ersatta av nya syntetiska färgämnen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.