Kunskapskrav Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kunskapskrav, varianter, uttal och böjningar av kunskapskrav

Kunskapskrav synonym, annat ord för kunskapskrav, vad betyder kunskapskrav, förklaring, uttal och böjningar av kunskapskrav.

Vad betyder och hur uttalas kunskapskrav

Kunskapskrav uttalas kun|skaps|krav och är ett substantiv.

Ordformer av kunskapskrav

Singular

kunskapskrav
obestämd grundform
kunskapskravs
obestämd genitiv
kunskapskravet
bestämd grundform
kunskapskravets
bestämd genitiv

Plural

kunskapskrav
obestämd grundform
kunskapskravs
obestämd genitiv
kunskapskraven
bestämd grundform
kunskapskravens
bestämd genitiv

Kunskapskrav är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kunskapskrav

  1. CLV+ (Certifierad Lokalvårdare) är ett yrkesbevis som visar att en lokalvårdare uppfyller vissa kunskapskrav inom lokalvård. Ren Kunskap fick 4 miljoner kronor av EU 2009 för att höja statusen och standarden på de som arbetar med lokalvård. (källa)
  2. När enhetsskolan infördes i Sverige, kommunvis åren 1949–1962 och grundskolan infördes åren 1962–1972, avvecklades realskolan. Enhetsskolan hade på de teoretiska linjerna samma kunskapskrav som realskolan. (källa)
  3. De nationella proven ger underlag för utvärdering av hur kunskapskraven uppfylls inom det svenska skolväsendet, på skolnivå, områdesnivå och nationell nivå. Proven kan också bidra till att konkretisera kursplaner och ämnesplaner. De nationella proven är inte examensprov, utan utgör endast en del av underlaget för lärarens samlade bedömning av individuella elevers kunskaper. (källa)
  4. Skolbetygen i Sverige är A–F. Betygen A–E innebär att man uppnått kunskapskraven för ämnet, där A är den högsta nivån och E den lägsta. Betyget F betyder att man inte nått godkänd nivå inom ämnet. Detta betygssystem infördes från och med den årskull som gick 8:an på grundskolan och den kull som gick 1:an på gymnasiet läsåret 2011/2012. Sedan hösten 2012 ges betyg varje termin från hösten i grundskolans årskurs 6. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.