Kupongsystem Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kupongsystem, varianter, uttal och böjningar av kupongsystem

Kupongsystem synonym, annat ord för kupongsystem, vad betyder kupongsystem, förklaring, uttal och böjningar av kupongsystem.

Vad betyder och hur uttalas kupongsystem

Kupongsystem uttalas kup|ong|syst|em och är ett substantiv.

Ordformer av kupongsystem

Singular

kupongsystem
obestämd grundform
kupongsystems
obestämd genitiv
kupongsystemet
bestämd grundform
kupongsystemets
bestämd genitiv

Plural

kupongsystem
obestämd grundform
kupongsystems
obestämd genitiv
kupongsystemen
bestämd grundform
kupongsystemens
bestämd genitiv

Kupongsystem är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kupongsystem

  1. I Polen, under kommunistregimen, så institutionaliserades liftningen. Många personer hade formella dokument för att skriva i resor och gav föraren konfirmation på att resan hade genomförts. Sovjetunionen hade ett kupongsystem som tjänade föraren. Det kan antas att det var liknande i andra kommunistländer. På Kuba är lastbilschaufförer fortfarande skyldiga enligt lag att plocka upp liftare. (källa)
  2. För statliga företag som hade byggts upp efter 1948 användes ett kupongsystem som innebar att varje vuxen medborgare fick köpa kuponger till ett värde motsvarande 35 amerikanska dollar (drygt en veckas lön). Kupongerna kunde sedan bytas mot aktier i statliga företag som skulle privatiseras. Fram till i maj 1992 hade åtta miljoner människor köpt kuponger. Våren 1993 avslutades den första omgången av privatiseringar, i slutet av 1994 avslutades den andra omgången. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.