Kuslig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kuslig, varianter, uttal och böjningar av kuslig

Kuslig synonym, annat ord för kuslig, vad betyder kuslig, förklaring, uttal och böjningar av kuslig.

Synonymer till kuslig

Vad betyder och hur uttalas kuslig

Kuslig uttalas kus|lig och är ett adjektiv -t -a.

Kuslig betyder:

Ordformer av kuslig

Böjning (i positiv) kuslig en ~ + subst. kusligt ett ~ + subst. kusliga den/det/de ~ + subst. kuslige den ~ + mask. subst. Komparation kusligare en/ett/den/det/de ~ + subst. kusligast är ~ kusligaste den/det/de ~ + subst.

Kuslig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Kuslig på Engelska

  • creepy

Hur används ordet kuslig

  1. Spiderland betraktas som deras bästa album. Tonen är mer allvarlig än i Tweez och arrangemangen mer utarbetade. En nästan kuslig stämning ligger över materialet. Överlag är musiken ganska lugn men stundtals bryts de lugna partierna av hårt distade utbrott som blir ännu mer effektiva på grund av deras sparsamma användning - ett tydligt exempel är "Washer". Texterna är udda berättelser: en man som möter en spåkvinna på ett nöjesfält och åker berg och dalbana med henne, en asocial enstöring som går på fest, en desorienterad sjökapten som återförenas med sin son efter en storm. (källa)
  2. Det motbjudande området mellan "knappt människa" och "helt och hållet människa" är det som kallas för kusliga dalen. Namnet fångar upp idén att en robot som "nästan" är en människa kommer att verka kuslig, och därför misslyckas med att väcka den empati som krävs för produktiva människa-robot-interaktioner. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.