Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kuwaitier

1. Tillverkningsindustrin är liten och domineras av oljerelaterade industrier. Tjänstesektorn är en större och växande del av ekonomin. Gästarbetare från främst Asien och de arabiska grannländerna utgör en stor del av Kuwaits arbetskraft. Cirka 80 procent av alla kuwaitiska medborgare arbetar i den offentliga sektorn, medan den privata sektorn domineras av utlänningar. Lönenivån i den offentliga sektorn har nästintill fördubblats sedan finanskrisen bröt ut 2008. Trots kuwaitiska ansträngningar att öka andelen kuwaitier aktiva i den privata sektorn, bland annat genom att toppa upp lönerna från statligt håll, fortsätter andelen utlänningar att öka. (källa)
  2. Även Kuwait köpte 14 stycken Lightnings i december 1966. Dessa började levereras i december 1968, men eftersom kuwaitierna inte ansåg sig ha råd med samma omfattande serviceavtal som Saudiarabien blev utnyttjandegraden låg. Kuwait ersatte sina Lightnings med Dassault Mirage F1 1977. (källa)
  3. Man spelade först borta mot erkänt starka Sydkorea och det blev en storförlust med hela 6-0 till Sydkorea. Att Sydkorea vann så stort beror på att Libaneserna var trötta då det var den muslimska fastemånaden Ramadan och spelarna fastade, vilket ledde till spelarna hade brist på energi. I den andra matchen kunde man återhämta sig från nederlaget och man spelade hemma mot Förenade Arabemiraten och tog sin första seger i gruppen med 3-1 efter att ha vänt ett underläge. Målskyttarna var Mohamad Ghaddar, Akram Moghrabi och lagkaptenen Roda Antar. I den tredje matchen mötte man Kuwait hemma. Libanon tog ledningen i den 15:e minuten genom Hassan Maatouk men Kuwait lyckades kvittera i början av andra halvlek. Men det satte inte stopp för Libanon som fick en straff med 4 minuter kvar av ordinarie matchtid. Återigen var det Hassan Maatouk som blev målskytt. Men bara två minuter senare lyckades en libanesisk försvarare olyckligtvis styra in bollen i eget mål. Matchen slutade 2-2. I den fjärde matchen mötte man Kuwait borta och det blev en imponerande 0-1-seger för Libanon efter ett fantastiskt fint anfallsspel, ett anfall där Libanon rullade ut Kuwaitierna genom ett skickligt kortpassningsspel innan Mahmoud el Ali avslutade anfallet med en iskall yttersida. I den femte matchen mötte man Sydkorea. Libanon chockade Sydkorea genom att Ali al Saadi blev matchens första målskytt redan efter 5 minuter. Men Koreanerna skulle komma tillbaka och kvitterade i den 20:e minuten via en straffspark. Men Libanon skulle också få en straffspark och i den 32:a minuten slog Abbas Ali Atwi in 2-1 målet, vilket blev slutresultatet. Libanon tog en historisk seger efter en fullsatt arena med över 50 000 åskådare, trots att man saknade tongivande spelare som den viktiga och rutinerade mittbacken Youssef Mohammad bland annat Libanon gick upp i delad serieledning tillsammans med Sydkorea. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.