Kvacksalverilag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvacksalverilag, varianter, uttal och böjningar av kvacksalverilag

Kvacksalverilag synonym, annat ord för kvacksalverilag, vad betyder kvacksalverilag, förklaring, uttal och böjningar av kvacksalverilag.

Vad betyder och hur uttalas kvacksalverilag

Kvacksalverilag uttalas kvack|salv|eri|lag och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av kvacksalverilag

Singular

kvacksalverilag
obestämd grundform
kvacksalverilags
obestämd genitiv
kvacksalverilagen
bestämd grundform
kvacksalverilagens
bestämd genitiv

Plural

kvacksalverilagar
obestämd grundform
kvacksalverilagars
obestämd genitiv
kvacksalverilagarna
bestämd grundform
kvacksalverilagarnas
bestämd genitiv

Kvacksalverilag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kvacksalverilag

  1. I Sverige lyder healingbehandling under kvacksalverilagen, som numera ingår i patientsäkerhetslagen. Denna lag styr över vad som får och framförallt inte får behandlas med healing. (källa)
  2. Det finns många benämningar för den som går i terapi, till exempel kan vederbörande kallas klient, patient, konfident eller terapand. För terapi som hör till skolmedicinen krävs legitimation, och att obehörigen ställa diagnos eller utföra behandling för åkomma kan dömas enligt kvacksalverilagen. Alternativmedicinska terapier kan lagligen utföras av vem som helst om skada inte åsamkas. Kyrkans själavård är vanligen en form av samtalsterapi med religiösa inslag, och regleras av speciella principer. (källa)
  3. Lag om förbud i vissa fall mot verksamhet på hälso- och sjukvårdens område (SFS (1960:409)), populärt kallad "kvacksalverilagen" var en svensk lag. Lagen upphävdes den 1 januari 1999, och dess bestämmelser överfördes då till Lagen om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område (SFS (1998:531)). Denna lag har i sin tur ersatts av Patientsäkerhetslagen (SFS (2010:659)). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.