Kvartett Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvartett, varianter, uttal och böjningar av kvartett

Kvartett synonym, annat ord för kvartett, vad betyder kvartett, förklaring, uttal och böjningar av kvartett.

Vad betyder och hur uttalas kvartett

Kvartett uttalas kvart|ett [-et´] och är ett substantiv -en -er.

Kvartett betyder:

Ordformer av kvartett

Singular

kvartett
obestämd grundform
kvartetts
obestämd genitiv
kvartetten
bestämd grundform
kvartettens
bestämd genitiv

Plural

kvartetter
obestämd grundform
kvartetters
obestämd genitiv
kvartetterna
bestämd grundform
kvartetternas
bestämd genitiv

Kvartett är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kvartett på Engelska

  • quartet

Hur används ordet kvartett

  1. I många länder är inrikesministern en av de mer prestigefyllda ministerposterna, till exempel Ryssland, Frankrike och Tyskland. I Storbritannien ingår inrikesministern, tillsammans med premiärministern, finansministern och utrikesministern, i den kvartett av ministerposter som benämns Great Office of State. Även i Spanien har inrikesministerposten hög status och rangordnas som nummer fem bland regeringens fackministrar, efter utrikes-, justitie-, försvars- och finansministern. I USA finns det dels en inrikesminister, Secretary of the Interior, som förvaltar allmän mark och ansvarar för frågor om USA:s ursprungsbefolkning, och dels en inrikessäkerhetsminister, Secretary of Homeland Security, som ansvarar för mer traditionella inrikesdepartementala frågor såsom säkerhet- och polisfrågor. (wikipedia.org)
  2. Såsom former av den rena, absoluta instrumentalmusiken uppstod utom de nämnda redan under 1600-talet uvertyren (italienska sinfonia), sviten (en sammanställning av danser) och slutligen sonaten (vars första sats, lånad från uvertyren, utvecklade sig till vad man numera kallar sonatform). Huvudmännen för utvecklingen är Domenico Scarlatti, Kuhnau, Couperin, Sebastian och Emmanuel Bach, Stamitz, Haydn, Mozart och Beethoven. Med den sistnämnde kulminerar instrumentalmusiken i de stora cykliska kompositionsarterna (sonat, kvartett, symfoni) kulminerar. Efter Beethoven modifierade instrumentalmusiken sina givna former. (wikipedia.org)
  3. Kvartett är en samling om fyra. Förutom en samling om fyra personer i största allmänhet kan ordet syfta på (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.