Kvickhuvud Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvickhuvud, varianter, uttal och böjningar av kvickhuvud

Kvickhuvud synonym, annat ord för kvickhuvud, vad betyder kvickhuvud, förklaring, uttal och böjningar av kvickhuvud.

Vad betyder och hur uttalas kvickhuvud

Kvickhuvud uttalas kvick|huvud och är ett substantiv.

Ordformer av kvickhuvud

Singular

kvickhuvud
obestämd grundform
kvickhuvuds
obestämd genitiv
kvickhuvudet
bestämd grundform
kvickhuvudets
bestämd genitiv

Plural

kvickhuvuden
obestämd grundform
kvickhuvudens
obestämd genitiv
kvickhuvudena
bestämd grundform
kvickhuvudenas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

kvickhuvud
obestämd grundform
kvickhuvuds
obestämd genitiv

Kvickhuvud är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kvickhuvud på Engelska

  • smarthead

Hur används ordet kvickhuvud

  1. Gabrielle de Rochechouart de Mortemart, Markisinnan de Thianges, född 1633, död 1693, var en fransk aristokrat. Hon var syster till Ludvig XIV:s mätress Madame de Montespan och känd vid hovet som ett underhållande kvickhuvud med stor charm. Rykten förekom om huruvida även hon skulle bli kungens mätress, men detta skedde aldrig, och det är okänt om de någonsin hade ett förhållande. (källa)
  2. Efter en bekymmersam barndom drog han sig fram i Paris som medellös litteratör, deltog i akademiens pristävlingar och skrev skådespel. Hans fördelaktiga utseende och sociala förmåga öppnade salongerna för honom, särskilt sedan hans tragedi Mustapha et Zéangir (1776) förskaffat honom drottningens beskydd och en statspension. Han förskaffade sig snart ett rykte som Paris främsta kvickhuvud. Hans snabba uppgång gav honom möjlighet att leva ett liv i välmåga, men han såg samtidigt på sin samtids samhälle med avsmak, och hälsade revolutionen med förtjusning. Skräckväldet tog dock död på hans förhoppningar revolutionens välsignelse, och 1794 begick han självmord. Hans Oeuvres utgavs av en vän 1795. Mest betydelsefulla är hans Maximes et pensées och Anecdotes et caractères. (källa)
  3. Då paret besteg tronen, i maj 1735, drog de igång byggnadsprojekt som gjorde Bayreuth-rokokon berömd och nästan ruinerade staten. De grundade även universitetet i Erlangen. Vilhelmina gjorde sitt hov till ett centrum för kulturlivet i Tyskland, omgav sig med kvickhuvuden och artister och tog emot Voltaire och Fredrik den store som gäster. 1750 besökte hon Berlin och mötte Voltaire, Maupertuis och La Mettrie. Hon mottog ett underhåll från sin bror och försåg i gengäld hans armé med soldater. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.