Kycklinglever Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kycklinglever, varianter, uttal och böjningar av kycklinglever

Kycklinglever synonym, annat ord för kycklinglever, vad betyder kycklinglever, förklaring, uttal och böjningar av kycklinglever.

Vad betyder och hur uttalas kycklinglever

Kycklinglever uttalas kyckl|ing|lever och är ett substantiv.

Ordformer av kycklinglever

Singular

kycklinglever
obestämd grundform
kycklinglevers
obestämd genitiv
kycklinglevern
bestämd grundform
kycklingleverns
bestämd genitiv

Plural

kycklinglevrar
obestämd grundform
kycklinglevrars
obestämd genitiv
kycklinglevrarna
bestämd grundform
kycklinglevrarnas
bestämd genitiv

Kycklinglever är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kycklinglever

  1. Kycklingkött är kött från kyckling, det vill säga unga tamhöns. Kycklingkött innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler. Skinnet innehåller dessutom mycket fett. Kycklingens slaktkropp består framför allt av bröst, vinge, lår och ben. Kycklinglevern brukar också användas till mat. (källa)
  2. Till de bästa folsyrakällorna hör gröna bladgrönsaker, lever (alla sorter är rika på folsyra men kycklinglever är extra rik), bröd och torkade bönor. Folsyra förstörs lätt vid tillagning och är känsligt för syre, ljus, värme och urlakning. Folsyra stabiliseras av askorbinsyra och tvåvärt järn, medan spårämnet koppar påskyndar nedbrytningen. Folsyra kan lagras i kroppen i så stor mängd som upp till 30 milligram. Hälften av kroppens folsyralager finns i levern och kan, trots den stora mängden, tömmas på bara några månader. (källa)
  3. Kycklingkött är kött från unga höns, och innehåller mycket proteiner, vitaminer och mineraler. Skinnet är fettrikt. Slaktkroppen på en kyckling består huvudsakligen av bröst, vinge, lår och ben. Kycklinglever används också till mat. Kycklingarna kan kokas eller stekas, men bör vara genomstekt eftersom campylobacter annars kan orsaka sjukdomar i magsäck och tarmar. Majskyckling kallas kyckling som fötts upp på majs. Dessa växer långsammare och blir större. (källa)
  4. Leverstuvning är en maträtt med anor i både det franska och svenska köket. Leverstuvningen var en inte alls ovanlig rätt på lunchrestauranger på 1950- och 1960-talet, ofta i kombination med lingonsylt eller inlagd gurka. Tack vare leverns näringsinnehåll blir rätten rik på både A- och B-vitamin liksom flera spårämnen och proteiner. Personer som har svårt för skarp leversmak kan med fördel välja kycklinglever, som har en något mildare framtoning. Enligt Gefle Dagblad kan levern även läggas i mjölk några timmar för att runda av smaken. Rent allmänt rekommenderas att råvaran är så färsk som möjligt och putsas noggrant före tillagning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.