Kyrkbesök Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kyrkbesök, varianter, uttal och böjningar av kyrkbesök

Kyrkbesök synonym, annat ord för kyrkbesök, vad betyder kyrkbesök, förklaring, uttal och böjningar av kyrkbesök.

Vad betyder och hur uttalas kyrkbesök

Kyrkbesök uttalas kyrkbesök variantform till kyrkobesök.

Ordformer av kyrkbesök

kyrkbesök variantform till kyrkobesök

Hur används ordet kyrkbesök

  1. En kyrkstad, eller kyrkostad, är ett antal samlade stugor och kåtor samt bodar, avsedda att användas temporärt i samband med kyrkbesök. Vissa av kyrkstäderna har dominerats av övernattande samer och benämns lappstäder. (källa)
  2. Bruket anlades av Johan Glauwe och Abraham Tungelow med stöd av Carl Carlsson Gyllenhielm. Mycket lite är känt om produktionen. Glasrester har påträffats både vid Germundslycke och vid Prästlycke några kilometer söderut vilket möjligen kan tyda på att produktionen tidvis skett där. Privilegierna för glasbruket drogs in 1643 efter omfattande konflikter och rättegångar mellan Glauwe och landshövdingen Conrad Falkenberg. Falkenberg menade att Glauwe inte uppfyllt kraven för sina privilegier och att glaset vid bruket var av för dålig kvalitet. Glauwe å sin sida ansåg sig ha motarbetats av landshövdingen som till och med låtit arrestera honom och misshandla honom med en käpp under ett kyrkbesök. (källa)
  3. De unga och de gamla samlades på olika helger till kyrkbesök, nöjen och handel i Gammelstad. Man störde inte varandra och slapp trängas i stugorna. Några var tvungna att vara hemma och sköta om gården och djuren. Kyrkhelgerna delades in i gammeldoms- och ungdomshelger. Nyår, trettondagen, Marie bebådelse, Pingst och Mikaeli var ungdomshelger. Gammeldomshelger var Påsk, Gammelmidsommar, 1:a och 4:e Böndagen och Julhelgen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.