Lågtrycksområde synonym, annat ord för lågtrycksområde, vad betyder lågtrycksområde, förklaring, uttal och böjningar av lågtrycksområde.

Vad betyder och hur uttalas lågtrycksområde

Lågtrycksområde uttalas låg|trycks|om|råde och är ett substantiv.

Ordformer av lågtrycksområde

Singular

lågtrycksområde
obestämd grundform
lågtrycksområdes
obestämd genitiv
lågtrycksområdet
bestämd grundform
lågtrycksområdets
bestämd genitiv

Plural

lågtrycksområden
obestämd grundform
lågtrycksområdens
obestämd genitiv
lågtrycksområdena
bestämd grundform
lågtrycksområdenas
bestämd genitiv

Lågtrycksområde är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lågtrycksområde

  1. I lågtrycksområden strömmar luften i virvelform in mot virvelns centrum och i högtrycksområden ut från virvelns centrum. Genom inverkan av jordens rotation och Corioliskraften uppkommer en kraftkomposant på de fria virvlarna som tvingar en högtrycksvirvel (högtryckområde) på norra halvklotet att rotera medurs resp. en lågtrycksvirvel (lågtrycksområde) att rotera moturs. Det är på grund av dessa förhållanden som Skandinavien får in stora mängder fuktig luft som avdunstar från den relativt sett varma golfströmmen ute på Atlanten. Lågtrycksområden med fuktig luft som kommer in från Atlanten i väster och passerar mitt över Skandinavien roterar moturs vilket i ett lokalt perspektiv ger förhärskande västliga vindar i södra Sverige och det regnar därför ofta. På samma sätt förs ofta mycket varm och torr luft in från det ryska fastlandet i öster när det bildas högtryckområden över Skandinaviens mellersta del där luftmassan roterar medurs och i ett lokalt perspektiv ger förhärskande ostliga vindar. Genom att den luften är torr blir det ingen kondensation av vatten när luftmassan stiger över land utan klart i luften och ofta "vackert" väder. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.