Landa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder landa, varianter, uttal och böjningar av landa

Landa synonym, annat ord för landa, vad betyder landa, förklaring, uttal och böjningar av landa.

Synonym till landa

Vad betyder och hur uttalas landa

Landa uttalas landa och är ett verb -de.

Landa betyder:

Ordformer av landa

Aktiv

landa
infinitiv
landar
presens
landade
preteritum
landat
supinum
landande
presens particip
landa
imperativ

Passiv

landas
infinitiv
landas
presens
landades
preteritum
landats
supinum

Perfekt particip

landad en
~ + subst.
landat ett
~ + subst.
landade den/det/de
~ + subst.

Landa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Landa på Engelska

  • land

Hur används ordet landa

  1. Fågelskrämmor fungerar genom att se farliga ut, röra sig eller låta. En enkel fågelskrämma kan vara något som hänger i exempelvis fruktträdet och vajar i vinden och avskräcker fruktätande fåglar från att landa. (källa)
  2. Flygande fåglar riskerar att skada sig om de får vara lösa inomhus, till exempel genom att flyga in i fönster och takfläktar eller landa på spisplattor. Fåglar lösa inomhus kan vara ett problem även om de är vingklippta och inte kan flyga då möbler, sladdar och annat kan vara farligt att äta eller tugga på. De flesta fåglar som hålls som husdjur är inte helt tama och har därför kvar sina naturliga instinkter vilket kan göra deras beteende svårt att förutsäga och kontrollera. Fåglar som hålls som husdjur är ofta tillräckligt små för att en fågelbur ska vara en bra lösning på dessa problem. (källa)
  3. Järnklubbor används för kortare slag än träklubbor, bland annat för inspel mot greenen och utslag på par 3-hål. De indelas efter slaglängden i långa järn (1–3), mellanjärn (4–6) och korta järn (7–9). De brukar vara 90–100 centimeter långa och har ett loft på 16°–45°. Långa järn spelas ofta för långa transportslag mot greenen och mellanjärn och korta järn används oftast för att landa på densamma. Järnklubbor började att tillverkas på 1890-talet. (källa)
  4. Hangarfartyg är stora örlogsfartyg som är avsedda att fungera som flytande baser för stridsflygplan och de är sålunda konstruerade så att flygplan kan både starta och landa ombord. Mindre hangarfartyg, helikopterhangarfartyg, så kallade "Landing Helicopter Dock (LHD)" är en variant av hangarfartyg som bara kan hantera helikoptrar och STOVL-flygplan. (källa)
  5. Köttet äts ej, men levern, som kan uppta en tredjedel av kroppsvikten, tas till vara. Ur levern utvinns olja av hög kvalitet, som används för tillverkning av kosttillskott. Förr användes den även som smörjmedel. Svansen bryts lätt av i fångsredskap. Havsmus som varit bifångst har ofta kasserats direkt genom att kastas tillbaka i havet. Främst danska fiskare har emellertid kring sekelskiftet 1999/2000 börjat landa havsmus. Den används även som huskur mot sticksår. (källa)
  6. I Skepplanda och Hålanda socknar i Ale kommun i Västergötland finns spår av den medeltida ridvägen Lödösevägen mellan Lödöse och Skara. (källa)
  7. Cabin crew, take your seats for take-off/landing - Kabinpersonalen skall omedelbart sätta sig ner och spänna fast sig eftersom planet skall starta eller landa. (källa)
  8. Antalet personer som vistas i ett torn kan variera beroende på hur stor flygplatsen är. Det normala är två stycken flygledare som jobbar i tornet: en som tar hand om all trafik i luften (vilka plan som får starta och landa), i vilken ordning de får göra det och ger instruktioner för in- och utflygning. Denna flygledare anropas på engelska som Tower. Den andra flygledaren tar hand om rörelser på marken (flygplan som startar motorer och närmar sig flygbanan, brandkårsrörelser i samband med övningar, mm). Flygledaren som tar hand om trafiken på marknivå anropas på engelska som Ground Control. Dessa två flygledare anropas genom olika radiofrekvenser. (källa)
  9. -landa – ett ortnamnsefterled. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.