Ledningsmål Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ledningsmål, varianter, uttal och böjningar av ledningsmål

Ledningsmål synonym, annat ord för ledningsmål, vad betyder ledningsmål, förklaring, uttal och böjningar av ledningsmål.

Vad betyder och hur uttalas ledningsmål

Ledningsmål uttalas led|nings|mål och är ett substantiv.

Ledningsmål är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ledningsmål

1. Kvalet till 2013 års mästerskap gick betydligt mer smärtfritt, kanske till Nigerias fördel var kvalspelet utformat som två playoff-möten där 2–0 mot Rwanda samt övertygande 8–3 mot Liberia i dubbelmöten var tillräckligt för att få göra comeback i mästerskapen. Men ingenting var självklart trots på pappret stort favoritskap. I de två inledande matcherna mot Burkina Faso och Zambia gjorde Emmanuel Emenike ledningsmål för sitt Nigeria men genom sena kvitteringar av Burkina Fasos Alain Traoré och Zambias Kennedy Mweene stod Nigeria endast på två poäng och seger över jumbon Etiopien var nödvändigt och visst blev det nervöst. Mållöst fram till åttionde minuten, men genom två straffar säkert placerade av unge nykomlingen Victor Moses fastställdes 2–0 och nigerianskt avancemang. Lottningen kunde ha varit mer gynnsam, i kvartsfinalen väntade storstjärnan Drogbas Elfenbenskusten. Men Emenike var i storform och gjorde sitt tredje ledningsmål för Nigeria i turneringen. Efter halvtid hade Elfenbenskusten kvitterat, men genom Mba fixade Nigeria en semifinalplats i 78:e minuten. Där hette motståndet Mali som något överraskande slagit ut värdnationen Sydafrika på straffar. Mot Nigeria var de dock chanslösa. Efter timmen spelad visade måltavlan 4–0 i nigeriansk favör, inkluderat ännu ett mål av Emenike som genom det gick upp i delad skytteligaledning vilket stod sig turneringen ut. Ett tröstmål för Mali förstörde inte den nigerianska bragden som innebar finalspel mot Burkina Faso som Nigeria redan kryssat mot i gruppspelet. Mbas andra turneringsmål ihop med en fantastisk defensiv var segerkonceptet som ledde till Nigerias tredje titel i de Afrikanska mästerskapen och den första på 19 år. (källa)
  2. I VM-kvalet mot Tjeckoslovakien den 5 juni 1985 gjorde Strömberg en omdiskuterad filmning som Sverige fick en straff genom, vilket gav ledningsmålet när Sverige vann med 2-0. (källa)
  3. Ronaldinho gjorde sitt första mål för Milan i en 1-0-vinst i derbyt mot Inter den 28 september 2008. Det var ett närmast unikt mål för Ronaldinho då han satte dit bollen med huvudet. Den 19 oktober blev Ronaldinho tvåmålsskytt när Milan besegrade Sampdoria med 3-0. 1-0 kom på straff i den 56:e minuten och 10 minuter senare avslutade Ronaldinho med ett diagonalskott längs marken efter väggspel med Kaká. Måltjuven Filippo Inzaghi gjorde slutligen 3-0 och fastställde matchresultatet. Ronaldinho var senare bänkad när Milan mötte holländska Heerenveen i Uefacupen. Den 6 november fick han dock spela och gjorde det vinnande målet mot portugisiska Braga, med ett fantastiskt skott i den 93:e matchminuten. Den 9 november såg det länge ut som om Ronaldinho skulle bli matchhjälte mot Lecce efter att distinkt slagit in ett ledningsmål i den 79:e minuten. Andrea Esposito kvitterade dock på övertid och matchen slutade oavgjort. (källa)
  4. Säsongen 2009–2010 slog sig Müller in i A-laget på allvar och spelade samtliga Bayerns 34 ligamatcher och blev utsedd till september månads bästa spelare i ligan. Under säsongen gjorde Müller totalt 19 mål på 52 matcher, 13 av målen gjorde han i ligan, 4 i cupen och 2 i Champions League. Bayern vann både ligan och cupen och tog sig till final i Champions League. Müller etablerade sig ytterligare i A-laget de kommande säsongerna och blev målskytt i 2012 års final i Champions League, där Bayern dock förlorade mot Chelsea trots Müllers bejublade sena och fullt rättvisa ledningsmål. Didier Drogba kvitterade och Chelsea vann straffläggningen. Müller var med och fick revansch året därpå, då Borussia Dortmund besegrades med 2-1 i finalen. På väg mot denna gjorde Müller viktiga slutspelsmål mot bland annat Juventus och två viktiga mål mot Barcelona på hemmaplan i semifinalen, vilket banade väg för finalbiljetten. Müller har även varit med och vunnit Bundesliga vid nio tillfällen (2010, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020) samt den tyska cupen. (källa)