Liklukt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder liklukt, varianter, uttal och böjningar av liklukt

Liklukt synonym, annat ord för liklukt, vad betyder liklukt, förklaring, uttal och böjningar av liklukt.

Vad betyder och hur uttalas liklukt

Liklukt uttalas lik|lukt och är ett substantiv.

Ordformer av liklukt

Singular

liklukt
obestämd grundform
liklukts
obestämd genitiv
liklukten
bestämd grundform
likluktens
bestämd genitiv

Liklukt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet liklukt

  1. Så snart hon flyttades ur sängen, slog det ut ur kroppen en svår liklukt och all slags ond stank. Man skyndade sig då att göra ett bål och bränna henne, men dessförinnan blånade hela kroppen och ormar och ödlor, grodor och paddor och alla slags vidriga krypdjur krälade fram därur. Så sjönk hon till aska, men konungen återfick sitt förstånd ...«. (källa)
  2. I mitte av maj 2008 gav de sista nio sektmedlemmarna upp och lämnade grottan. En bidragande orsak var liklukten från de två avlidna sektmedlemmarna. Några dagar senare sprängdes grottan av ryska myndigheter, för att förhindra att nyfikna personer skulle komma till platsen. (källa)
  3. Sonen i familjen, Bror Helge Johansson åtalades för mord. Sedan omständigheter tydde på att hans äldre bror, Johan Helge Johansson, änkling och bosatt i närheten varit inblandad i mordet häktades även han i mars 1907. Flera personer hade känt liklukt i närheten av hans ladugård som hållits låst den senaste tiden. De båda fälldes i häradsrätten för dråp till tio års fängelse. De överklagade, men innan målet kom upp i hovrätten hängde han sig i häktet efter att ha bekänt mordet för en fångvaktare. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.