Likviditetsproblem Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder likviditetsproblem, varianter, uttal och böjningar av likviditetsproblem

Likviditetsproblem synonym, annat ord för likviditetsproblem, vad betyder likviditetsproblem, förklaring, uttal och böjningar av likviditetsproblem.

Vad betyder och hur uttalas likviditetsproblem

Likviditetsproblem uttalas likv|id|itets|pro|blem och är ett substantiv.

Ordformer av likviditetsproblem

Singular

likviditetsproblem
obestämd grundform
likviditetsproblems
obestämd genitiv
likviditetsproblemet
bestämd grundform
likviditetsproblemets
bestämd genitiv

Plural

likviditetsproblem
obestämd grundform
likviditetsproblems
obestämd genitiv
likviditetsproblemen
bestämd grundform
likviditetsproblemens
bestämd genitiv

Likviditetsproblem är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet likviditetsproblem

  1. Landmandsbanken led från och med 1919 av likviditetsproblem, och företaget fick genomgå rekonstruktion år 1922, bland annat på grund av problem med Transatlantisk Kompagni. Nytt kapital tillfördes från den danska staten, och mellan 1923 och 1928 ställde staten olika krav på Landmandsbanken. (källa)
  2. En valutareserv är en stats reserv av guld och värdepapper i utländska valutor. Dess uppgift är att fungera som en buffert, en reserv att ta ur i dåliga tider. På så sätt ska man kunna göra ingrepp på valutamarknaden, exempelvis för att försvara värdet på landets valuta. Dessutom kan valutareserven användas för att ge krediter åt banker som drabbats av likviditetsproblem, för att garantera det finansiella systemets stabilitet. (källa)
  3. I välfärdsstater är inkomstfällorna ofta kopplade till bidragssystemet: den fattiga kanske inte har råd att ta ett arbete för att bidragsbortfall, inkomstskatt och ökade kostnader (arbetsresor, dagvård för barn etc.) inte uppvägs av de ökade inkomster som lönen innebär. Också då arbete i princip lönar sig kan den direkta inkomstökningen vara obetydlig eller likviditetsproblem omöjliggöra en del anställningar (om t.ex. utbetalning av bidrag upphör och privat dagvård måste betalas genast medan lönen utbetalas senare). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.