Liv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder liv, varianter, uttal och böjningar av liv

Liv synonym, annat ord för liv, vad betyder liv, förklaring, uttal och böjningar av liv.

Synonymer till liv

Andra språk

Liv på Engelska

 • life - human life, joie de vivre, love of life, lively, vivid, lifestyle, lifesaver, lively, active, a long life, daily life, do you have living relatives?
 • life - cultural life, political life
 • row, commotion - hustle and bustle, raise Cain
 • waist - waist-lock, hold sby about the waist
 • bodice - waist-hold, waist-lock, waist

Hur används ordet liv

 1. Med begreppet utomjording menas en utomjordisk livsform. Ännu är jorden den enda himlakropp som människan vet att det finns liv på. Det finns dock många, även forskare, som hävdar att det finns liv på andra platser i universum, eftersom sannolikheten för de omständigheter som liv kräver är hög nog. (källa)
 2. Liv Strömquist(uttal), född 3 februari 1978 i Lund, är en svensk serieskapare, konstnär och poddare. (källa)
 3. Självmord eller suicid är den medvetna handlingen att ta sitt eget liv. Självmord förklaras av psykologin genom att härleda handlingen till personens inre liv eller psykosociala miljö, medan sociologin förklarar fenomenet med anomi. (källa)
 4. I januari 2002 sålde Skandia sitt kapitalförvaltningsbolag, Skandia Asset Management (SAM), för 3,2 miljarder kronor till Den norske Bank. Reavinsten uppgick till 2 miljarder kronor. Många livssparare blev upprörda, eftersom de menade att vinsten även borde komma livbolaget till del. I mars 2003 tillsatte Skandia Liv en oberoende utredningsgrupp som skulle klarlägga transaktionerna mellan Skandia Liv och moderbolaget Skandia. (källa)
 5. Gaiafilosofi är tanken att jordklotet är ett levande väsen och innehåller alla de karaktäristika som ligger begreppet liv, bland annat ämnesomsättning, reproduktionsförmåga (på en astronomisk tidsskala) och medvetenhet med mera. Det är en så kallad gaiateori. (källa)
 6. Lindhardt berättar om sin dotter Billie som är nio månader, hur hon betraktar, lyssnar, smakar på allt, upptäcker världen. Han stannar själv upp inför det skenbart självklara. En kopp kaffe, ett fågelbo, en radioreplik. Han talar om Buddha, hur han också vill leva sitt liv i balans på knivseggen mellan rädsla och begär. (källa)
 7. Självbiografi eller memoarer är en biografi där författaren redogör för sitt eget liv. Ordet biografi kommer från de grekiska orden bios och grafe, som betyder liv och skrift. Ordet memoar kommer från franskans mémoire, som betyder minne. Ordet mémoire kommer från latinets memoria. En självbiografi tenderar att röra hela personens liv medan en memoar har tonvikt på yttre, ofta historiska, händelser som personen varit med om. Självbiografi kallas ibland även autobiografi på svenska (från αὐτός-autos, det grekiska ordet för "själv"). (källa)
 8. Beboelig zon (engelska: Habitable zone, HZ) är inom astronomi en region i rymden där förhållandena är fördelaktiga för att upprätthålla liv. (källa)
 9. Efter en tid finner han att han är benägen att skänka liv åt döda ting och bestämmer sig för att skapa en egen varelse från död materia. Detta visar sig dock inte vara alltför lyckat. Frankenstein tänker inte igenom de konsekvenser hans handlande kan få och när monstret till slut får liv blir Frankenstein så uppjagad av detta faktum att han flyr platsen. När han kommer tillbaka är monstret borta. Monstret vandrar sedan ensam omkring och försöker lära känna människorna och deras vanor. Men hans utseende skrämmer folk och han möts därför med hat och rädsla vartän han vänder sig. Han får stora hämndbegär och väljer att rikta dessa mot sin skapare, Frankenstein. (källa)
 10. De andliga övningarna går ut på att se sitt eget liv i ljuset av Jesu Kristi liv, lidande, död och uppståndelse med hjälp av olika former av bön. De syftar till att göra människan till en fri person genom att bekämpa det onda och komma underfund med Guds vilja med ens liv. Ignatius själv definierar saken på följande sätt: "namnet 'andliga övningar' avser varje sätt att rannsaka sitt samvete, att meditera, att kontemplera, att be högt respektive tyst i sitt inre. Ty liksom att promenera, vandra och springa är kroppsliga övningar, så är andliga övningar en benämning på varje sätt att förbereda och rusta själen för att frigöra sig från alla oordnade böjelser och, efter att ha frigjort sig från dem, att söka och finna den gudomliga viljan med det egna livets inriktning mot själens frälsning" (Andliga övningar 1). Grundtanken är att människan behöver överge sin självupptagenhet och istället bli upptagen av Gud. Allt som hindrar henne från att gå i Jesu fotspår skall avlägsnas. Följdriktigt definierar Ignatius övningarna på ett annat ställe (Andliga övningar 21) enligt följande: "Andliga övningar för att övervinna sig själv och ordna sitt liv, utan att låta sig styras av någon enda oordnad böjelse." Den inre friheten skapar utrymme för en lyhördhet för Kristi alldeles unika kallelse och vilja med var och en. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.