Livslust Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder livslust, varianter, uttal och böjningar av livslust

Livslust synonym, annat ord för livslust, vad betyder livslust, förklaring, uttal och böjningar av livslust.

Synonym till livslust

Vad betyder och hur uttalas livslust

Livslust uttalas livs|lust och är ett substantiv.

Ordformer av livslust

Singular

livslust
obestämd grundform
livslusts
obestämd genitiv
livslusten
bestämd grundform
livslustens
bestämd genitiv

Livslust är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet livslust

  1. Boken, som består av tre delar, handlar om Jack, en bohemisk Stockholmsgrabb med författar- och musikerdrömmar och dennes vilda liv och leverne i Stockholm och på Gotland under 1970-talets tidiga år. Den första delen av boken sjuder av ungdomlig livslust. Jack och hans vänner Bart, Jonny och Harald festar lite varstans i Stockholm, bland annat på Djurgården och i en våning på Östermalm. De reser också till Gotland en sommar och festar även där. Andra delen av boken är skriven i dagboksform. Jack är diversearbetare för att klara uppehället, och han bär på en dröm om att bli författare. Han arbetar enträget på sin roman, som han tycker är en "fabulös historia". Under en period bor Jack och hans vänner i ett hus på landet utanför Norrköping och lever kollektivliv på Wiahem. Om stort och smått i livet filosoferar Jack i sina dagboksanteckningar. Tredje delen är betydligt mörkare. Trots att Jack fått ett skivkontrakt och är på väg framåt i livet, sugs han allt mer in i ett virrvarr av alkohol, droger, kvinnoaffärer och psykiskt kaos. (källa)
  2. Livselixir, från tyska Lebenselixier betyder 'något som ger livskraft' och 'livslust'. (källa)
  3. Livslust var ett hälsoprogram, producerat av Sveriges Television i Karlstad, som sändes i SVT2 i olika omgångar under perioden 17 februari 1991-30 december 2002. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.