Log Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder log, varianter, uttal och böjningar av log

Log synonym, annat ord för log, vad betyder log, förklaring, uttal och böjningar av log.

Synonym till log

Vad betyder och hur uttalas log

Log uttalas log se under le.

Ordformer av log

log se under le

Andra språk

Log på Engelska

  • smiled

Hur används ordet log

  1. Matematiker har länge letat efter ett effektivt primtalstest, särskilt efter ett med polynomiell tidskomplexitet. 1975 utvecklade Gary Miller en algoritm som testade om ett heltal var ett primtal med O((log n)5) bitoperationer, men då antog han att den ännu obevisade Riemannhypotesen stämde. (Se även ordo.). (källa)
  2. Sierpinskitriangeln har en Hausdorffdimension som motsvaras av log(3) / log(2) vilket är ungefär 1,58496. Det kommer av det faktum att den består av tre kopior av sig själv, var och en skalad med en faktor av 1:2. (källa)
  3. Slack, en förkortning av Searchable Log of All Conversation and Knowledge, är molnbaserade verktyg och tjänster för grupparbeten. (källa)
  4. Smartkort, chipkort eller ICC (Integrated Circuit Card) (engelska Smart Card (SC)) definieras som ett kort i fickstorlek med inbyggda kretsar som kan processa information. Detta anger att det kan ta emot indata som bearbetas och levereras som utdata. Det finns två breda kategorier av dessa kort. Minneskort innehåller enbart lagringskomponenter, och i vissa fall någon specifik säkerhetslogik. Kort med mikroprocessor innehåller komponenter både för lagring och process. Kortet är av plast, oftast PVC, men ibland ABS. Kortet kan även ha ett hologram för att motverka förfalskning. Att använda smartkort är även en form av stark säkerhetsautentisering för enstaka log in-tillfällen till företag och organisationer. (källa)
  5. Spelarna får också tydliga direktiv att inte uttala sig om motståndarna, domarna eller fans och om eller när det sker är det i samförstånd med laget och tränarna med syfte att vinna fördelar. Som 2010 när jag spelade med Färjestad och mötte Skellefteå i kvartsfinalen. Vi hade under matchserien irriterat oss på Jimmie Ericsson och hans tendens att ramla lätt och det var ett återkommande samtalsämne och irritationsmoment inom laget. Jag minns än idag hur jag kunde vara förbannad och irritera mig på Jimmie när jag skulle lägga mig dagen innan match och än mer ilsk när jag vaknade upp dagen efter. Jag vet. Han hade tagit sig in under skinnet på mig och som lag lät vi det påverka oss. Utåt sa vi dock ingenting, inte förrän efter match fem då vi medvetet och strukturerat gick till skarp attack mot Ericsson. Vi skulle sätta press på Ericsson, och domarna förstås, men vad vi inte var medvetna om var Ericssons unika förmåga att lyfta sig själv och sitt lag i situationer som denna. Nej. Det blev inte lyckat. Jag erkänner det. Att jag och Jimmie sedan bodde tillsammans under VM bara nån vecka efter var rätt stelt inledningsvis även om vi vartefter log åt det faktum att vi alldeles nyss avskytt varandra. Och för att tydliggöra. Jimmie var en härlig kille utanför isen. (källa)
  6. Ett problem här är att log(dx) gör H obestämd och beroende av det oändligt lilla dx. Ett sätt att kringgå problemet är att definiera H så att H blir lika med logaritmen för volymen av ett godtyckligt område, som täcks av en likformig frekvensfunktion, f(x), över området. Detta är i analogi med logaritmen av antalet möjliga lika sannolika händelser i ett diskret schema. Då gäller. (källa)
  7. De största tillverkarna av skotare för främst CTL är Eco Log (tidigare Cat, Skogsjan AB), Gremo, John Deere (tidigare Timberjack), Ponsse, Rottne och Komatsu Forest (tidigare Valmet). (källa)
  8. Consensus styrs av ett fullmäktige med 29 ledamöter, valda årligen inom de nio sektionerna: Arbetsterapeutsektionen (AT), Doktorandsektionen vid Medicinska Fakulteten (DOMFIL), Biomedicinska analytikersektionen (BMA), Logopedsektionen (LOG), Sektionen för Medicinsk Biologi (MedBi), Medicinska Föreningen (MF), Fysioterapeutsektionen (FT) samt Sjuksköterskesektionen i Linköping (SSK-L) respektive Norrköping (SSK-N). Val av fullmäktigeledamöter sker enligt respektive sektions stadgar. (källa)
  9. 1942 – Mannen som log mot polisen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.