Lunarisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lunarisk, varianter, uttal och böjningar av lunarisk

Lunarisk synonym, annat ord för lunarisk, vad betyder lunarisk, förklaring, uttal och böjningar av lunarisk.

Vad betyder och hur uttalas lunarisk

Lunarisk uttalas lun|ar|isk och är ett adjektiv -t -a.

Lunarisk betyder:

Ordformer av lunarisk

Böjning (i positiv) lunarisk en ~ + subst. lunariskt ett ~ + subst. lunariska den/det/de ~ + subst.

Lunarisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet lunarisk

  1. Wolf besöker Scarlet i hennes cell och kysser henne för att i smyg kunna ge henne ett identifikationschip som hon senare använder för att fly och ta sig till sin farmors cell. Farmodern berättar för Scarlet att Cinder är Prinsessan Selene och att hon måste hitta henne. Hon berättar också att Scarlets farfar var Logan Tanner, doktorn som förde Cinder till Jorden och genomförde hennes operationer. Han tog så småningom livet av sig efter att i åratal ha lidit av det som kallas för lunarisk sjuka, en ovanlig sjukdom som förekommer när lunarer avstår från att använda sin förmåga att bioelektriskt manipulera andra under en långvarig period. När Ran kommer in i cellen och börjar hota dem offrar Scarlets farmor sig själv för att Scarlet ska kunna fly. Efter att ha dödat Michelle jagar Ran dock ikapp Scarlet, men Wolf kommer till undsättning. De två hybridsoldaterna slåss. Till slut dödar Wolf Ran, och därefter försöker han kämpa sig fri från sin undergörares kontroll. (Undergörare är högt uppsatta personer i det lunariska samhället som är starkare manipulatörer än ordinära lunarer.) Wolf är nära att skada Scarlet, tills han blir skjuten av en av Cinders bedövningspilar. Scarlet är chockad och förstår inte vad som händer förrän Cinder och Thorne säger hennes namn. De letar efter Michelle Benoit, Scarlets farmor, men Scarlet berättar att hon är död. När fler vargsoldater dyker upp försöker Cinder och Thorne få Scarlet att ta sig därifrån tillsammans med dem, men hon vägrar lämna Wolf kvar. Cinder och Thorne tror att Wolf är farlig, men de bestämmer sig för att lita på Scarlet när hon säger att han inte är som de andra och tar med honom till skeppet. De lyckas allihop fly med hjälp av skeppet. Scarlet och Wolf försonar sig med varandra, och Wolf resonerar att han lyckades stå emot sina varginstinkter på grund av sin starkare instinkt att skydda sin partner. Scarlet går med på att bli hans "alfahona". Cinder avslöjar först nu för Thorne och Iko att hon är Prinsessan Selene.
  2. Ze'ev "Wolf" Kesley: en före detta lunarisk specialagent som brukade arbeta åt Drottning Levana. Biologiskt modifierad—hälften människa, hälften varg. Blir ofta blyg inför andra men bryr sig djupt om sina närmaste.
  3. Ran Kesley: Wolfs yngre bror. En lunarisk specialagent som är lojal mot den lunariska regimen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.