Lynchning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lynchning, varianter, uttal och böjningar av lynchning

Lynchning synonym, annat ord för lynchning, vad betyder lynchning, förklaring, uttal och böjningar av lynchning.

Vad betyder och hur uttalas lynchning

Lynchning uttalas lynch|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av lynchning

Singular

lynchning
obestämd grundform
lynchnings
obestämd genitiv
lynchningen
bestämd grundform
lynchningens
bestämd genitiv

Plural

lynchningar
obestämd grundform
lynchningars
obestämd genitiv
lynchningarna
bestämd grundform
lynchningarnas
bestämd genitiv

Lynchning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lynchning

  1. Lynchning är ett slag av egenmäktig rättskipning, varigenom straff omedelbart utkrävs av en förmodad förbrytare i mer eller mindre ordnade former utan laga rannsakning och dom. I allmänhet består straffet i hängning, men den förmente brottslingen kan även lynchas av en uppretad folkmassa som misshandlar sitt offer till döds. Lynchning i form av våldsamt straff utan att döda kan förekomma till exempel genom metoden att smörja in offret i tjära och sedan rulla det i fjädrar.
  2. I dag används "lynchning" som metafor då en för brott misstänkt person får utstå utomrättsliga prövningar, till exempel genom massmedia.
  3. Lynchning associeras idag bland annat med de omfattande rasistiskt motiverade morden på svarta i USA under slutet av 1800-talet och ända fram till 1968. De flesta offren för lynchningar var afroamerikaner i sydstaterna, därutöver även 27 % vita. 17 % av alla dokumenterade lynchningar skedde i nordstaterna. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.