Lyssna på Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lyssna på, varianter, uttal och böjningar av lyssna på

Lyssna på synonym, annat ord för lyssna på, vad betyder lyssna på, förklaring, uttal och böjningar av lyssna på.

Synonym till lyssna på

Hur används ordet lyssna på

  1. Som barn lyssnade Christofer på klassisk musik och började gradvis upptäcka sin fars musiksamling med musik från 1950- och 60-talet. Popmusik på radion från denna era brukade generellt ha mycket stråkorkester inblandad och även om mycket av musiken från tiden inte låg i hans smak, så påverkade det ändå honom. Som 7-åring hörde han för första gången progressiv rock i form av vinjettmusiken till ett norskt barnprogram (Professor Drövels hemlighet). Som 9-åring började han lyssna på The Beatles, som använde bleckblåsinstrument och stråkar i låtar som Penny Lane. (källa)
  2. "I Tried" samplar "The Clansman" av det brittiska rockbandet Iron Maiden och återanvänder textverser från "Sparks" av den brittiska gruppen Coldplay. Medlemmarna i det sistnämnda bandet kände sig hedrade över gesten och basisten Guy Berryman kommenterade i en intervju: "Vi är smickrade att någon gillar vår musik så mycket och att detta leder till inspiration att skapa mer musik." Han fortsatte: "Vi är väldigt nyfikna på hur det kommer att låta." I en intervju kommenterade Nelson: "Det var kul för vi hade precis börjat lyssna på Coldplay. På Parachute-albumet. Jag hade lyssnat på det i några månader så vid tillfället var det enda jag hade lyssnat på. Timbaland kom med en galen melodi till verserna och jag och Walt fortsatte att lyssna och lyssna på den, den kändes så sorgsen och desperat.". (källa)
  3. Jazzklubb kan ha två betydelser: det kan vara en sammanslutning för personer som är intresserade av jazz det kan även avse en lokal där det huvudsakliga intresset är att lyssna på jazzmusik. Internationellt är jazzklubben ofta en kommersiell lokal där det dels spelas levande jazzmusik, dels samtidigt serveras mat och dryck. (källa)
  4. En radiotelefon är konstruerad för att kunna användas med ett visst frekvensband, som i sin tur är uppdelat i kanaler med var sin frekvens. Då man talar i telefonen hör de som ställt in sin telefon på samma kanal. Det finns telefoner som klarar kanaler på mer än ett frekvensband, men dessa är ovanliga. En del telefoner kan "scanna", turvis lyssna på två eller flera kanaler och automatiskt byta till den kanal där det för tillfället finns trafik. Detta är viktigt för att inte missa anrop på nödfrekvens. (källa)
  5. Idag är de vanligaste amatörradiosatelliterna s.k. Cubesats vilka är små satelliter ca. 10x10x10 (cm) stora. De är lättare att lyssna på än de tidigare OSCAR-satelliterna och numera krävs det inga stora antenner eller dyra mottagare. En intressant del att lyssna på är telemetri från satelliterna vilket innebär data från dess system. (källa)
  6. Kristallmottagare kallas en äldre typ av radiomottagare som förekom i radions barndom. I Sverige var en kristallmottagare med hörlurar vanligt förekommande i hemmen från början av 1920-talet för att lyssna på rundradioprogram. Efter hand ersattes den av radiomottagare med elektronrör och högtalare. (källa)
  7. i stället för konjunktionen utan: Bengt prenumererar inte på tidningen, han föredrar att lyssna på radio. (källa)
  8. Sedan 2007 har radiolyssnarna möjlighet att rösta fram en egen sommarpratare per sommar. Personen, som vanligtvis inte är känd, väljs ut genom en omröstning på hemsidan där alla kan lyssna på respektive kandidats förslag på inledning till programmet. (källa)
  9. Angående begreppet "laglig användning" anges följande i förarbetena: "Exempelvis hindrar inte upphovsrätten att någon tittar och/eller lyssnar på ett verk, eftersom att enbart titta och/eller lyssna på ett verk inte utgör ett upphovsrättsligt relevant förfogande. Det innebär att om någon vid webbläsning bland annat tar del av olagligt utlagda verk så kan han eller hon ändå åberopa inskränkningen. Oavsett om det är fråga om lagligt eller olagligt material ger bestämmelsen förstås inte någon rätt att ladda ner och spara kopior av verk, eftersom bestämmelsen endast gäller för tillfälliga former av exemplar." (Prop 2004/05:110 s 382). (källa)
  10. Relätolkning innebär att en tolk inte behärskar det språk som talas i rummet utan måste lyssna på en annan tolk för att överföra budskapet. Genom att använda relätolkning kan man öka möjligheten för fler konferensdeltagare att tala sitt modersmål och samtidigt använda ett begränsat antal tolkar. Den tolk som används som relä, kallas pivot. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.