Målstyrning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder målstyrning, varianter, uttal och böjningar av målstyrning

Målstyrning synonym, annat ord för målstyrning, vad betyder målstyrning, förklaring, uttal och böjningar av målstyrning.

Vad betyder och hur uttalas målstyrning

Målstyrning uttalas mål|styr|ning och är ett substantiv.

Målstyrning betyder:

Ordformer av målstyrning

Singular

målstyrning
obestämd grundform
målstyrnings
obestämd genitiv
målstyrningen
bestämd grundform
målstyrningens
bestämd genitiv

Plural

målstyrningar
obestämd grundform
målstyrningars
obestämd genitiv
målstyrningarna
bestämd grundform
målstyrningarnas
bestämd genitiv

Målstyrning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet målstyrning

  1. Mellan 1988 och 1992 var grundskollärarutbildningen, liksom all högskoleutbildning, innehållsstyrd. I början av 1990-talet genomförde den borgerliga regeringen i Sverige en högskoleform som innebar mer av målstyrning. Samtidigt gavs lärarutbildningen friare former och ett otal andra varianter började dyka upp. (wikipedia.org)
  2. Målstyrning innebär att styra en verksamhet med uppsatta mål hellre än genom att styra processer inom organisationen. Målstyrning kopplas ofta samman med decentralisering. Förenklat tilldelas självständiga enheter krav som de ska uppfylla och har sedan autonomi när det gäller att bestämma hur detta skall göras. Alternativ till målstyrning är Orderstyrning och Värderingsstyrning. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.