Müsli synonym, annat ord för müsli, vad betyder müsli, förklaring, uttal och böjningar av müsli.

Vad betyder och hur uttalas müsli

Müsli uttalas müsli [mys´li el. my´sli] och är ett substantiv -n.

Müsli betyder:

Ordformer av müsli

Singular

müsli
obestämd grundform
müslis
obestämd genitiv
müslin
bestämd grundform
müslins
bestämd genitiv

Müsli är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Müsli översättning

Engelska

muesli

Hur används ordet müsli

  1. Havregryn (egentligen flingor av havre) görs av kärnan i havre, som ångas och valsas till flingor. Havre har, liksom många andra sädesslag, ett hårt skal (kli) som inte kan brytas ner av kroppens matsmältning, varför det oftast tas bort före tillagning. Vissa havregrynssorter har delar av kliet kvar, och anses genom detta behålla ett högre järninnehåll. Havregryn är en ingrediens i havregrynsgröt, müsli och olika bakverk, exempelvis matbröd och chokladbollar. Havregryn kan också säljas pulvriserat för användning till välling. (wikipedia.org)
  2. Frukostflingor, inklusive müsli: 20 mg/kg (wikipedia.org)
  3. I Finland består frukosten vanligen av varm dryck som kaffe eller te och smörgåsar med pålägg som ost, charkpålägg och grönsaker, däremot sällan söta pålägg. Andra drycker är juice och mjölk. Grovt rågbröd är vanligt i Finland. Syrade mjölkprodukter som filmjölk och yoghurt serveras till frukost, ofta med flingor eller müsli. Gryngröt med en klick smör ovanpå förekommer också. Måltiden kan kompletteras med frukt och bär. Något som internationellt sett förknippas med finländsk frukost är karelska piroger som fylls med äggsmör. (wikipedia.org)
  4. Müsli ['mʏsːlɪ] är en blandning av bland annat olika grynsorter som havregryn, kornflingor, rågflingor, veteflingor samt torkad frukt och nötter. Müsli smaksätts ofta med socker, honung och/eller kanel. Den äts vanligen på filmjölk, yoghurt, mjölk, sojamjölk eller havredryck som exempelvis en del av en frukost. Müsli kan även användas vid bakning. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Müsli Synonymer Betyder Uttal