Mac Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mac, varianter, uttal och böjningar av mac

Mac synonym, annat ord för mac, vad betyder mac, förklaring, uttal och böjningar av mac.

Synonym till mac

Hur används ordet mac

  1. Nac Mac Feegle, även brysslingar eller, som de själva kallar sig, De små fria, är en fiktiv klan skapad av Terry Pratchett, bestående av ett småfolk med rött hår (med ett undantag) och blå hud. De älskar att slåss, stjäla och dricka. De styrs av en "kelda" och förekom först i boken Små blå män 2003. Nac Mac Feegle-medlemmarna är övertygade om att de är i himlen, och att de har återfötts. (källa)
  2. de Mac-Mahon tillhörde en irländsk familj, som mot slutet av 1600-talet slog sig ned i Frankrike. Hans far var pär av Frankrike och kung Karl X:s personlige vän. (källa)
  3. Macintosh eller Mac (inte MAC) är ett varumärke för persondatorer från det amerikanska datorföretaget Apple Inc.. Apples Macintosh-datorer använder i regel det medföljande operativsystemet, tidigare Mac OS, numera macOS tidigare kallat för OS X och ännu tidigare Mac OS X. Den första datorn som kallades Macintosh hade 128k minne och introducerades 22 januari 1984. (källa)
  4. Några av Apples mest framgångsrika produkter är persondatorn Macintosh – framför allt enhetsdatorn Imac, operativsystemet Mac OS, mp3-spelaren Ipod och den internetbaserade musikaffären Itunes Store. Apples senaste satsningar inkluderar mobiltelefonen Iphone och surfplattan Ipad. Iphone står för huvuddelen, cirka 65 procent, av företagets intäkter. (källa)
  5. Peter Green, egentligen Peter Allen Greenbaum, född 29 oktober 1946 i Bethnal Green i London, död 25 juli 2020 på Canvey Island i Essex, var en brittisk blues- och rock-gitarrist, låtskrivare och sångare. Han slog igenom under 1960-talet som gitarrist i John Mayall's Bluesbreakers och grundade musikgruppen Fleetwood Mac. (källa)
  6. Apple File System ("APFS") – utvecklat av Apple för Mac OS, IOS, iPadOS, tvOS och watchOS. (källa)
  7. Fragglarna är små, vagt människoliknande varelser med svans. De bor i ett stort grottsystem, "Fraggelberget", fyllt av märkliga varelser och saker. I centrum för handlingen står sex fragglar: Gobo, Moki, Vembi, Bober, Vips och farbror Mac. De är nära vänner, var och en med en utpräglad personlighet. Gobo är en ledartyp, praktisk och med sunt förnuft som tycker om att utforska världen. Moki är tyst och kontemplativ med en konstnärlig ådra. Vips är sprudlande positiv och fysiskt stark. Vembi är lite nervös och obeslutsam, dock utan att vara feg. Bober är ofta bekymrad och räddhågsen och föredrar ofta att tvätta strumpor. Gobos farbror Mac, eller Resande Mac, har "gett sig ut i yttre rymden", det vill säga ut i människornas värld, för att utforska denna, och han skickar regelbundet vykort till Gobo där han berättar om människornas beteende, som han ofta lätt missuppfattat. På originalspråk heter karaktären "Uncle Traveling Matt", en ordlek med ordet "traveling matte", på svenska grönskärm, en filmteknik som används genomgående i produktionen. (källa)
  8. Big Mac-index är ett index som första gången publicerades av tidskriften The Economist den 6 september 1986 och som ger en uppskattning av ett visst lands prisnivå. Indexet bygger på att hamburgaren Big Mac är en över hela jorden enhetlig och samtidigt inhemskt producerad vara. Skämtsamt kallas mätmetoden Burgernomics och Economist publicerar purchasing-power parity (PPP), kvoten mellan en amerikansk Big Mac och samma produkt i andra länder omräknat i dollar, som en indikation på om ett lands valuta är över- eller undervärderad mot dollarn. (källa)
  9. Tiffany Ledbruten är en fiktiv romanfigur skapad av Terry Pratchett som förekommer i böckerna Små blå män, A hat full of sky och Wintersmith. På Nac Mac Feegle-språket heter hon Tir-far-thóinn, vilket betyder "Landet Under Vågen". (källa)
  10. Eftersom KPI-utvecklingen visar prisutvecklingen för nära nog samtliga produkter (varor och tjänster) i samhället påverkas måttet av den totala kostnadsutvecklingen i samhället dvs. av företagens löne- och produktivitetsutveckling. Skillnaden mellan KPI och till exempel Big Mac-index beror på att prisutvecklingen för Big Mac:s kan härröras till dels en begränsad del av KPI-korgen dvs. kött, sallad, dressing mm. och dels en begränsad del av arbetsmarknaden dvs. löner och produktivitet på McDonalds. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.