Madrass Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder madrass, varianter, uttal och böjningar av madrass

Madrass synonym, annat ord för madrass, vad betyder madrass, förklaring, uttal och böjningar av madrass.

Synonym till madrass

Vad betyder och hur uttalas madrass

Madrass uttalas madrass [-as´] och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av madrass

Singular

madrass
obestämd grundform
madrass
obestämd genitiv
madrassen
bestämd grundform
madrassens
bestämd genitiv

Plural

madrasser
obestämd grundform
madrassers
obestämd genitiv
madrasserna
bestämd grundform
madrassernas
bestämd genitiv

Madrass är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Madrass på Engelska

  • mattress - foam-rubber mattress

Hur används ordet madrass

  1. Höjdhopp är en gren inom friidrotten där de tävlande skall hoppa över en ribba som är placerad mellan två stolpar utan att riva den. Efter hoppet landar hopparen på en mjuk madrass. (wikipedia.org)
  2. Merparten av trycksår kan förhindras med hjälp av förebyggande åtgärder i form av tryckavlastning och lägesändringar. Personer i riskzonen ska ha tryckavlastande madrasser, särskilda dynor i stol och rullstol, samt hälskydd. Även om patienten ligger på en tryckavlastande madrass ska regelbundna lägesändringar ske. (wikipedia.org)
  3. En liksäck är ett mjukt, icke-poröst, avlångt fodral avsett att innesluta lik för förvaring och transport. Även på bårhus kan liksäckar användas för förvaringen av lik. Innan den ändamålsenliga liksäcken fanns tillgänglig användes ofta madrassöverdrag av bomull. Detta var vanligt förekommande på slagfälten under andra världskriget. I början var liksäckar var gjorda av gummi. Idag tillverkas liksäckar vanligtvis i plast eftersom de bättre förhindrar läckage av kroppsvätskor som frigörs under nedbrytningsprocessen. (wikipedia.org)
  4. Till skillnad från 1800-talets gängse bäddklädning med ett kudde och lakan som lades ovanpå halm, placerades under 1900-talet madrass i kistan. Återkommande är det vita skynket eller täcket som lades ovanpå kroppen. Likets komposition gällande avkristnandet är synlig i kroppens komposition i förhållande till täcket. Under 1800-talet skulle nämligen armar placeras ovanpå täcket enligt katolsk anständighet medan 1900-talstrenden innebar att hårt linda armarna mot bålen. (wikipedia.org)
  5. Madrass är ett liggunderlag som består stoppning av något slag samt ett överdrag av tyg, plast eller annat material. En madrass brukar läggas på en säng eller utgöra en del av en säng, men kan även placeras direkt på ett annat underlag som exempelvis ett golv. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.