Magdans Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder magdans, varianter, uttal och böjningar av magdans

Magdans synonym, annat ord för magdans, vad betyder magdans, förklaring, uttal och böjningar av magdans.

Vad betyder och hur uttalas magdans

Magdans uttalas mag|dans och är ett substantiv.

Ordformer av magdans

Singular

magdans
obestämd grundform
magdans
obestämd genitiv
magdansen
bestämd grundform
magdansens
bestämd genitiv

Plural

magdanser
obestämd grundform
magdansers
obestämd genitiv
magdanserna
bestämd grundform
magdansernas
bestämd genitiv

Magdans är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet magdans

  1. Dansformen har utvecklats och spänner över allt från genuin folklore till den mer flärdfulla kabaréstilen (som i väst kallas magdans). Det finns många olika inriktningar och stilar. Den klassiska egyptiska stilen kallas ibland Raqs Sharqi (vilket betyder dans från öst/Orienten) och är den form som mest framförs och lärs ut i Sverige.
  2. I danserna används ofta ett höftskynke för att markera höfterna. Kabarédansare använder på scen ofta den tvådelade kostym (badla) som man brukar associera med magdans, medan baladi oftast dansas i en snäv, hel klänning som utvecklades från den kvinnodräkt som kallas tob. I vissa typer av den folkloristiska stil som kallas saïdi (från övre, alltså södra Egypten) används även käppar - se Raqs el-Assaya ovan.
  3. Magdans består av en serie olika rörelser, en mycket vanlig rörelse är höftåttor där höften rör sig så att den formar en åtta. Rörelsen kan göras både som vertikala och horisontella åttor. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.