Majsol Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder majsol, varianter, uttal och böjningar av majsol

Majsol synonym, annat ord för majsol, vad betyder majsol, förklaring, uttal och böjningar av majsol.

Vad betyder och hur uttalas majsol

Majsol uttalas maj|sol och är ett substantiv.

Ordformer av majsol

Singular

majsol
obestämd grundform
majsols
obestämd genitiv
majsolen
bestämd grundform
majsolens
bestämd genitiv

Plural

majsolar
obestämd grundform
majsolars
obestämd genitiv
majsolarna
bestämd grundform
majsolarnas
bestämd genitiv

Majsol är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet majsol

  1. O, hur härligt majsol ler (även känd som Majsång) är en majsång komponerad på 1820-talet. Musiken skrevs av Friedrich Kuhlau, och den tyska originaltexten från 1789 är av Johann Heinrich Voß. Sången har den tyska originaltiteln "O der schöne Maienmond", och den tidiga danska versionen under titeln "O, den skønne, skønne maj" är av okänd översättare, vid komponerandet var Kuhlau sedan 1810 bosatt i Danmark. Sångtexten översattes till svenska av Carl Wilhelm Böttiger. (källa)
  2. Majsolen (spanska: Sol de Mayo) är en solsymbol och är en nationalsymbolen för Argentina och Uruguay. Majsolen återfinns i Argentinas flagga och Uruguays flagga. Skillnaden mellan flaggornas olika solar är främst antalet solstrålar, Argentina har 32 solstrålar medan Uruguays majsol har hälften, 16 solstrålar. (källa)
  3. Uruguays flagga (spanska: Pabellón Nacional) är en av de tre officiella flaggorna av Uruguay, tillsammans med Artigas flagga och Treinta y Tres flagga. Det är ett av få länder som har fler än en officiell flagga. Flaggan har ett fält i proportionen 2:3 med nio horisontella ränder, alternerande i vitt (fem ränder) och blått (fyra ränder). Kanton är vit med Majsolen (Sol de Mayo) i mitten. Majsolen är guldfärgad och har ett ansikte, med 16 strålar, 8 raka och 8 vågiga alternerande strålar. Den andra varianten av flaggan lagstadgades 16 december 1828, och hade då 17 (nio vita och åtta blå) ränder. Den 11 juli 1830 reducerade en ny lag antalet ränder till dagens antal av nio stycken (tredje varianten). Flaggan var designad av Joaquín Suárez. (källa)
  4. "Majsång" är titeln på flera sånger som ingår i repertoaren vid Valborgsmässofirandet. Bland dessa kan nämnas "Sköna maj, välkommen" med text av Johan Ludvig Runeberg och musik av Lars Magnus Béen, "O, hur härligt majsol ler" med text av Johann Heinrich Voß och musik av Friedrich Kuhlau samt "Majsång", en komposition av J C F Haeffner till Esaias Tegnérs text "Se över dal och klyfta". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.