Makta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder makta, varianter, uttal och böjningar av makta

Makta synonym, annat ord för makta, vad betyder makta, förklaring, uttal och böjningar av makta.

Vad betyder och hur uttalas makta

Makta uttalas makta och är ett verb -de.

Makta betyder:

Ordformer av makta

Aktiv

makta
infinitiv
maktar
presens
maktade
preteritum
maktat
supinum
maktande
presens particip
makta
imperativ

Passiv

maktas
infinitiv
maktas
presens
maktades
preteritum
maktats
supinum

Makta är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet makta

  1. Förväntningarna styrs i stor utsträckning av maktrelationens andra komponent, resurserna, som t.ex. kan bestå av kunskap, pengar, vältalighet, ansvar, befogenheter. Exempelvis medför ett stort ansvarstagande ofta att den personen tillåts bestämma över det område som ansvaret gäller, och således blir ansvaret över området en resurs i maktrelationen till andra. Inte heller resurserna är någonting som är konstant eller som i sig själva innehåller makt, en viss resurs som innebär maktasymmetrisk fördel i en viss situation kan i en annan situation vara värdelös eller till och med till nackdel. (källa)
  2. Fedj el Makta är ett bergspass i Algeriet. Det ligger i provinsen Guelma, i den norra delen av landet, 400 km öster om huvudstaden Alger. Fedj el Makta ligger 857 meter över havet. (källa)
  3. Forêt de Fedj el Makta är en skog i Algeriet. Den ligger i provinsen Souk Ahras, i den norra delen av landet, 400 km öster om huvudstaden Alger. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: