Mala Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mala, varianter, uttal och böjningar av mala

Mala synonym, annat ord för mala, vad betyder mala, förklaring, uttal och böjningar av mala.

Synonym till mala

Vad betyder och hur uttalas mala

Mala uttalas mala och är ett verb malde, malt, malen malet malna el. mald n. malt, pres. mal äv. maler.

Mala betyder:

Ordformer av mala

Aktiv

mala
infinitiv
mal
presens
malde
preteritum
malt
supinum
malande
presens particip
mal
imperativ

Passiv

malas
infinitiv
mals
presens
maldes
preteritum
malts
supinum

Perfekt particip

malen en
~ + subst.
malet ett
~ + subst.
malna den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer aktiv

maler
presens

Alternativa böjningsformer passiv

males
presens

Alternativa böjningsformer perfekt

particip mald en
~ + subst.
malt ett
~ + subst.
malda den/det/de
~ + subst.

Mala är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Mala på Engelska

  • mill, grind - grind (mince) fine (small), ground pepper, the investigation has not been completed yet

Hur används ordet mala

  1. Han får svårare att mala på om häxjakt nu när han blivit friad. (aftonbladet.se)
  2. Slagna stenverktyg tillverkades under stenåldern ofta av material med finkorning kristallstruktur, som flinta, kalcedon eller obsidian, men även av grövre material som kvarts, kvartsit eller grönsten. Slipade stenverktyg tillverkades av grovkornig sten som basalt, ryolit, granit eller andra magmatiska bergarter, vars grova struktur gjorde dem lämpade att mala och slipa andra material, som växter och andra stenar. Många praktfulla stenyxor tillverkades just av grönsten. (wikipedia.org)
  3. Härdplast är ett polymer som är uppbyggd av tvärbundna molekyler i ett tredimensionellt nätverk. Man säger att materialet är förnätat. Härdplasternas molekylkedjor är genom förnätningen så starkt sammanflätade att de inte kan lösgöras från varandra genom uppvärmning. Materialet kan med andra ord inte smälta. En härdplast kan därför inte omformas genom upphettning, varför återvinningsmöjligheterna är begränsade jämfört med en termoplast. Härdplaster går dock att mala ner till flis eller pulver som sedan kan användas som utfyllnadsmaterial eller förstärkningsmaterial i nya produkter. (wikipedia.org)
  4. En kaffekvarn är en anordning för att mala rostade kaffebönor. (wikipedia.org)
  5. En kryddkvarn är en hushållskvarn som används för att mala bordssalt, peppar eller andra kryddor. Ett alternativ till kryddkvarnar är morteln. (wikipedia.org)
  6. Kugghjul eller liknande används även för tillämpningar där något annat än rörelse- eller energiöverföring till motstående maskinenhet eftersöks, exempelvis kugghjulspumpar, för vätskor och mekanismer för att deformera, krossa eller mala, såsom i en kryddkvarn. Frammatning av elastiskt eller perforerat material såsom film i en projektor, eller och portionsmatning av föremål som passar mellan kuggar är andra tillämpningar för kugghjul. (wikipedia.org)
  7. Den mest kända kvarntypen är den som används för att mala säd till mjöl av en mjölnare. Dagens mjölkvarnbyggnader är stora industrianläggningar med eldrivna kvarnar, men förr fanns det handkvarnar, väderkvarnar, vattenkvarnar, trampkvarnar och ångdrivna eldkvarnar. Under en övergångstid användes i vissa kvarnar motorer, exempelvis i Landsnora kvarn och såg som drevs på 1920-talet av en tändkulemotor. Hushållskvarnar för hushållsbruk är mindre, till exempel köttkvarnar, pepparkvarnar och kaffekvarnar. (wikipedia.org)
  8. Kvarnsten kallas två runda stenar som används i äldre kvarnar för att exempelvis mala spannmål till mjöl. (wikipedia.org)
  9. Mala är en tätort i Hässleholms kommun i Skåne län, belägen norr om Hässleholm. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: