Malmbrytning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder malmbrytning, varianter, uttal och böjningar av malmbrytning

Malmbrytning synonym, annat ord för malmbrytning, vad betyder malmbrytning, förklaring, uttal och böjningar av malmbrytning.

Vad betyder och hur uttalas malmbrytning

Malmbrytning uttalas malm|bryt|ning och är ett substantiv.

Ordformer av malmbrytning

Singular

malmbrytning
obestämd grundform
malmbrytnings
obestämd genitiv
malmbrytningen
bestämd grundform
malmbrytningens
bestämd genitiv

Malmbrytning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Malmbrytning på Engelska

  • mining

Hur används ordet malmbrytning

  1. Det äldsta medel som användes för att lösgöra berg av sådan hårdhet att det inte med hjälp av hackor, kilar och spett direkt kunde brytas, var genom eld. Genom att kraftigt hetta upp berget blev detta sprött och kunde brytas med bl.a. järnspett. Denna metod kallas tillmakning och har allmänt använts i många gruvor i Sverige såväl som utomlands. I Sala användes den ända fram till senare hälften av 1870-talet. Vid tillmakning blir berget brytbart utan att någon nedkylning med vatten är nödvändigt. Även om enstaka belägg finns för att vattenbegjutning använts, så tillhör det undantagen. I Sverige började krut användas för malmbrytning i slutet av 1600-talet men blev allmänt först under 1700-talet. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.