Manna synonym, annat ord för manna, vad betyder manna, förklaring, uttal och böjningar av manna.

Hittade 2 varianter av ordet manna:

Vad betyder och hur uttalas manna

Manna uttalas manna och är ett substantiv -n el. -t.

Manna betyder:

Ordformer av manna

Singular

manna
obestämd grundform
mannas
obestämd genitiv
mannan
bestämd grundform
mannans
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

manna
obestämd grundform
mannas
obestämd genitiv
mannat
bestämd grundform
mannats
bestämd genitiv

Manna1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas manna

Manna uttalas manna och är ett verb -de.

Manna betyder:

Ordformer av manna

Aktiv

manna
infinitiv
mannar
presens
mannade
preteritum
mannat
supinum
mannande
presens particip
manna
imperativ

Manna2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Manna översättning

Engelska

manna

Hur används ordet manna

  1. Så kunde legenden tala, men bättre än den skulle den opoetiska, psykologiska analysen kunna förklara den stämning av landsflykt ur en hopstörtande diktarvärld, som omsusar Strindbergs verk vid 1880-talets slut och 1890-talets början och visa, hur det kommit sig, att en av vår vitterhets frodigaste inbillningar, ett av vår poesis rikaste sinnen mitt i mannaårens kraft velat abdikera för att i stället söka vinna forskarens så mycket torrare lager. Den psykologiska analysen skulle resonera ungefär så här: (svd.se)
  2. Gryn är spannmål som klippts ned till mindre bitar. Mannagryn är vetegryn och samma sak som couscousgryn och manna. Det var det manna, som föll från himlen enligt Bibeln. Korngryn används i bl.a som ingrediens i pölsa. (wikipedia.org)
  3. Efter 1936 blev det ingen olympisk handboll förrän 1972 i München då den återigen inträdde som officiell olympisk gren men nu som 7-manna handboll inomhus. Damerna fick vänta ytterligare fyra år tills de gjorde sin debut på den olympiska scenen 1976 i Montréal. (wikipedia.org)
  4. Manna from hell (TheScientist) (wikipedia.org)
  5. Manna var den föda som Jahve enligt Bibeln lät regna ned från himlen under israeliternas uttåg ur Egypten. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Manna Synonymer Betyder Uttal

Populärast: