Mansgris Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mansgris, varianter, uttal och böjningar av mansgris

Mansgris synonym, annat ord för mansgris, vad betyder mansgris, förklaring, uttal och böjningar av mansgris.

Vad betyder och hur uttalas mansgris

Mansgris uttalas mans|gris och är ett substantiv.

Mansgris betyder:

Ordformer av mansgris

Singular

mansgris
obestämd grundform
mansgris
obestämd genitiv
mansgrisen
bestämd grundform
mansgrisens
bestämd genitiv

Plural

mansgrisar
obestämd grundform
mansgrisars
obestämd genitiv
mansgrisarna
bestämd grundform
mansgrisarnas
bestämd genitiv

Mansgris är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mansgris

  1. Myggor och tigrar är en svensk roman från år 2007 av Maja Lundgren, som bland annat har liknats vid Strindbergs Inferno. Den följde upp hennes föregående, mycket framgångsrikt mottagna roman Pompeji (2001), men fick ett betydligt mer blandat mottagande med en hel del kritik. Samtidigt väckte den speciell uppmärksamhet för sin utlämnande skildring av de litterära kotterierna i Sverige och det där, enligt Lundgren, rådande manliga föraktet för kvinnor. Flera namngivna författare och skribenter skildas i romanen som outhärdliga mansgrisar, men Lundgren lämnar också ut sig själv. (källa)
  2. En kvinna anmäler sin man försvunnen och kriminalinspektör Maria Wern försöker hitta honom. Hennes kollega Himberg, en riktig mullig mansgris, är inte till någon hjälp. Mannen kommer säkert tillbaka när han sovit av sig ruset och nattens fröjder, menar han. Men givetvis visar det resultera i en mycket komplicerad utredning. (källa)
  3. Andra som dyker upp är en kvinnlig spion, en mansgris, en förvirrad kommissarie som är nypensionerad och den födelsedagsfirande brevbäraren Dag-Otto. (källa)
  4. Även förolämpningar såsom mansgris, skata, skräcködla, luspudel, stolpskott, snedseglare med flera är exempel på metaforer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.