Margarin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder margarin, varianter, uttal och böjningar av margarin

Margarin synonym, annat ord för margarin, vad betyder margarin, förklaring, uttal och böjningar av margarin.

Vad betyder och hur uttalas margarin

Margarin uttalas margar|in [-gari´n] och är ett substantiv -et -er.

Ordformer av margarin

Singular

margarin
obestämd grundform
margarins
obestämd genitiv
margarinet
bestämd grundform
margarinets
bestämd genitiv

Plural

margariner
obestämd grundform
margariners
obestämd genitiv
margarinerna
bestämd grundform
margarinernas
bestämd genitiv

Margarin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Margarin på Engelska

  • margarine

Hur används ordet margarin

  1. Smör/margarin, matolja, mjölk/grädde/crème fraiche, ägg och olika slags ostar används i gratänger för att ingredienserna och smakerna ska "gifta sig" (kombineras) i ugnsvärmen. För att erhålla en god och fin gyllenbrun skorpa används ofta ost, ströbröd, rivet bröd, ägg, smör eller en sås typ béchamel. Gratängsås kallar man ibland en béchamelsås med ost och äggula för gratäng. (källa)
  2. Det har förekommit spel och dödliga lekar. I Långholmens centralfängelset från 1885, fanns det förekomster av kortspel och alkohol. På söndagarna brukade interner spela i berusat tillstånd, vilket gav vika till flera slagsmål. Under ett tillfälle påträffades en intern med halva sin hals avskuren, även bevakningen blev knivskurna. Under det sena 1800-talet var interner duktiga på att smuggla in förbjudna varor. Inget straff gjorde de heller mindre benägna att göra om det igen. Eftersom det fanns gott om pengar bland internerna kunde de muta bevakningen för att de skulle smuggla in mer mat. Maten serverades alltid kokt och det var först år 1935 som stekt mat infördes. Vanlig mat var sill ärter och kokt kött. Till kvällsmat blev det främst olika sorters gröt, t.ex. havregryn-, korngryns- eller rågmjölsgröt. Man kunde köpa premievaror, vilket var kostförstärkning i form av mjölk, margarin och bröd med mera. (källa)
  3. Det är speciellt i Frankrike oljan är populär. Även om det bara är olja från den första kallpressningen som anses vara förstklassig kan man även använda raffinerad olja från den andra pressningen i andra livsmedel. Jordnötsoljan används exempelvis i majonnäs, margarin, godis och som stek- och frityrolja. (källa)
  4. Ingredienserna är huvudsakligen vetemjöl, mjölk, jäst, socker och smör/margarin. Ofta kryddar man även degen med kardemumma, salt och socker. Den jästa degen kavlas ut och fyllningen fördelas jämnt. Fyllningen består vanligen av smör/margarin, strösocker och malen kanel. Degen rullas eller viks ihop och skärs eller klipps. Bullarna penslas med uppvispat ägg och pärlsocker eller hackad sötmandel kan strös över. (källa)
  5. Den största exportören av kokosnötsolja är Filippinerna, där sju procent av landets totala exportintäkter kommer från kokosoljan. Kokosfett används i stor utsträckning för tillverkning av tvål, margarin, choklad, och för framställning av salvor. (källa)
  6. Stammen används som virke, och av bladen flätar man tak och väggar till hyddor. Av blommorna får man söt nektar, som används som råvara till palmvin och palmsocker. Av fiberhöljet runt kokosnöten gör man exempelvis borstar, mattor och rep. Av själva nötskalet kan man tillverka skålar, skedar, smycken och andra konstföremål. I Asien är de vanligt att skalet förkolnas och används vid grillning. Frövitan i nöten är mycket näringsrik och ur torkad frövita, kopra, pressar man kokosnötsolja och pressåterstoden används som kreatursfoder. Oljan används för tillverkning av tvål, margarin, ljus eller det vi kallar kokosfett. I nöten finns också en läskande vätska, inte att förväxla med kokosmjölk. Palmvin kan jäsas av trädets sav. (källa)
  7. Nödvändiga ingredienser i hemmagjord kolasås är grädde och socker i någorlunda lika delar. Sockret kan kombineras med sirap. Vanliga smaksättare är vanilj och kakao. Smör/margarin och en liten mängd salt kan också ingå. Beredning sker genom att låta alla ingredienser sjuda under omrörning i kastrull tills önskad konsistens uppnås, 5 minuter ungefär. Smaken på hemmagjord kolasås ligger mycket nära knäck. Detta följer av att knäcken består av samma ingredienser, med skillnaden att förhållandena är annorlunda: två delar socker (eller sirap och socker) samt en del grädde. (källa)
  8. Det används inom margarin- och chokladindustrin och i bagerier som emulgeringsmedel i många produkter och har E-nummer E 322. Utvinning ur ägg sker också för medicinsk användning. (källa)
  9. En smörgås eller vardagligt macka är en brödskiva med påbrett smör, bordsmargarin eller liknande och ofta även pålägg av något slag. En smörgås kan även bestå av flera bitar bröd med smör med ett eller flera pålägg. Den kan vara en del av en maträtt eller en hel maträtt i sig. Bröd med pålägg kan se ut på olika sätt, inklusive som dubbelsmörgås och småfranska. Smörgås är vanlig mat i norra Europa. (källa)
  10. Livsmedelsverket – Margarin, smör och matolja. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.